Морозиво – це перше ласощі влітку. Як самостійно приготувати домашнє морозиво з вершків, читайте нижче.
Рецепт морозива в домашніх умовах з вершків
Інгредієнти: жирні вершки – 350 мл; полуниця – 600 г; пісок цукровий – 145 г; коров'яче молоко – 245 мл; жовтки яєць – 5 шт. Приготування Змішуємо молоко з вершками, поміщаємо суміш в каструльку і на середньому вогні доводимо до закипання. Але не кип'ятимо. Сирі яєчні жовтки збиваємо з цукром до утворення пухкої маси. Помішуючи, вливаємо в цю суміш молоко з вершками, потім затягуємо зверху плівкою і відправляємо в морозилку. Полуницю ріжемо скибочками. Коли морозиво буде готово, додаємо в нього полуницю.
Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока
Інгредієнти: вершки жирністю 33% - 175 мл; згущене молоко – 145 г; кава розчинна – 15 р. Приготування Гарненько збиваємо вершки зі згущеним молоком. В кінці додаємо розчинну каву і добре розмішуємо. Поміщаємо масу в контейнер для морозива, накриваємо плівкою і ставимо в морозилку годинок на 7.
Домашнє морозиво – простий рецепт з вершків
Інгредієнти: вершки 35% жирності – 245 мл; сухе молоко – 35 г; коров'яче молоко – 275 мл; пісок цукровий – 90 г; цукор ванільний – 10 г; крохмаль кукурудзяний – 10 р. Приготування У каструльці з'єднуємо сухе молоко з цукром. Постійно помішуючи, вливаємо 250 г молока. У решти 50 мл холодного молока розвести крохмаль. Ставимо каструльку на середній вогонь. Після закипання додаємо крохмаль. Помішуючи, доводимо до загустіння. Знімаємо масу з вогню, проціджують, накриваємо плівкою і залишаємо остигати. Охолоджені вершки збиваємо гарненько. Вводимо охолоджену молочну суміш і розмішуємо. Далі відправляємо масу в морозилку і кожні 20 хвилин збиваємо. Коли вже добре охолоне, але буде його м'яким, поміщаємо його в стаканчики і знову в морозилку. Через пару годинок морозиво буде готово.
Як зробити морозиво з домашніх вершків
Інгредієнти: свіжа чорниця – 2 склянки; ванільний цукор – 10 г; вершки 12% жирності – 470 мл; молоко згущене – 365 г; вершки жирні – 175 мл. Приготування Чорницю перебираємо і добре промиваємо. Кладемо її в миску, розминаємо виделкою або в блендері. Окремо змішуємо молоко зі згущеним молоком, вершками і ваніллю. Ставимо миску в морозилку. При цьому періодично масу потрібно розмішувати. Приблизно через 2 години додаємо чорницю, перемішуємо і відправляємо в морозилку замерзати.
Морозиво з домашніх вершків
Інгредієнти: шоколад чорний гіркий – 100 г; вишня – 75 г; пісок цукровий – 175 г; яйця – 2 шт.; коров'яче молоко – 185 мл; вершки домашні жирні – 2 склянки. Приготування У вишнях видаляємо кісточки. Шоколад тремо на тертці. Ставимо вишню і шоколад в холод. Яйця пару хвилин збиваємо до легкої піни. Додаємо цукор і продовжуємо процес збивання. Вливаємо вершки, молоко і ретельно розмішуємо. Перелити масу в ємність і прибираємо в морозилку. Години через 2 додаємо вишні, шоколад, добре розмішуємо і остаточно заморожуємо.
Рецепт домашнього морозива з вершків
Інгредієнти: вершки жирні – 245 г; пудра цукрова – 90 г; жовтки – 5 шт; молоко – 475 мл; ванілін – 10 р. Приготування Сирі яєчні жовтки з ваніліном і цукровою пудрою збиваємо до однорідної маси. Кип'ятимо молоко. Половину додаємо до жовтків і ретельно вимішуємо. Отриману масу вливаємо в гаряче молоко. Постійно розмішуючи, на малому вогні варимо до густоти сметани. Потім суміш охолоджуємо до кімнатної температури і прибираємо в холодильник. Охолоджені вершки міксером збиваємо до утворення піків, змішуємо з желточно-молочною сумішшю і в закритому контейнері прибираємо в морозилку. При цьому приблизно кожні півгодини суміш потрібно акуратненько вимішувати міксером. Приємного апетиту!