Вернуться назад Распечатать

Арахісове масло в домашніх умовах

Арахісове масло в домашніх умовах
Якщо у вашому розпорядженні є високошвидкісний блендер, то немає потреби полювати за дорогим магазинним маслом, адже з його допомогою арахісове масло можна легко зробити в домашніх умовах. Про всі тонкощі процесу приготування однорідного домашнього продукту і про варіаціях рецепта ми розповімо далі.

Як зробити арахісове масло своїми руками?


Кілька склянок очищеного арахісу бланшируйте. Короткий витримування в окропі допоможе домогтися максимальної однорідності і кремообразности готового продукту. Переконайтеся, що злили всі надлишки води і помістіть горіхи в чашу блендера. Збийте арахіс до однорідності, приправивши невеликий дрібкою солі, а потім збивайте до отримання бажаної консистенції.
З чим їдять таке арахісове масло? Власне, з чим завгодно. Деякі люблять подавати його з яблуками, морквою і селерою, інші воліють намазувати на крекер або тости, а треті додають у випічку і використовують в якості основи натуральних домашніх котлет.

Рецепт арахісового масла в домашніх умовах


Щоб додати арахисовому маслу смаку, ви можете використовувати підсолоджувачі і прянощі. У даному рецепті наше масло доповнить поєднання меду і ванілі.
Інгредієнти:

  • арахіс – 2 ст.;

  • мед – 45 мл;

  • стручок ванілі;

  • кокосове масло – 35 мл


  • Приготування
    Збийте арахіс блендером протягом пари хвилин. Якщо горіхи погано збиваються, почніть підливати кокосове масло. Далі додайте до вмісту чаші насіння ванільного стручка,
    Арахісове масло в домашніх умовах
    мед і продовжуйте збивання ще 2-3 хвилини.

    Шоколадне арахісове масло будинку – рецепт


    Інгредієнти:

  • арахіс – 2 ст.;

  • шоколадна крихта – 1/2 ст.;

  • кориця – 1 ч. ложка;

  • щіпка мускатного горіха;

  • мед – 35 мл


  • Приготування
    Збийте арахіс в пасту. Розтопіть шоколад і влийте його до арахісової основі. Приправити страву корицею, мускатом і влийте мед. Після повторного збивання і досягнення бажаної консистенції продукту, розлийте його по банках і зберігати в холоді.