Якщо у вашому розпорядженні є високошвидкісний блендер, то немає потреби полювати за дорогим магазинним маслом, адже з його допомогою арахісове масло можна легко зробити в домашніх умовах. Про всі тонкощі процесу приготування однорідного домашнього продукту і про варіаціях рецепта ми розповімо далі.
Як зробити арахісове масло своїми руками?
Кілька склянок очищеного арахісу бланшируйте. Короткий витримування в окропі допоможе домогтися максимальної однорідності і кремообразности готового продукту. Переконайтеся, що злили всі надлишки води і помістіть горіхи в чашу блендера. Збийте арахіс до однорідності, приправивши невеликий дрібкою солі, а потім збивайте до отримання бажаної консистенції.
З чим їдять таке арахісове масло? Власне, з чим завгодно. Деякі люблять подавати його з яблуками, морквою і селерою, інші воліють намазувати на крекер або тости, а треті додають у випічку і використовують в якості основи натуральних домашніх котлет.
Рецепт арахісового масла в домашніх умовах
Щоб додати арахисовому маслу смаку, ви можете використовувати підсолоджувачі і прянощі. У даному рецепті наше масло доповнить поєднання меду і ванілі.
Інгредієнти: арахіс – 2 ст.; мед – 45 мл; стручок ванілі; кокосове масло – 35 мл Приготування Збийте арахіс блендером протягом пари хвилин. Якщо горіхи погано збиваються, почніть підливати кокосове масло. Далі додайте до вмісту чаші насіння ванільного стручка,
мед і продовжуйте збивання ще 2-3 хвилини.
Шоколадне арахісове масло будинку – рецепт
Інгредієнти: арахіс – 2 ст.; шоколадна крихта – 1/2 ст.; кориця – 1 ч. ложка; щіпка мускатного горіха; мед – 35 мл Приготування Збийте арахіс в пасту. Розтопіть шоколад і влийте його до арахісової основі. Приправити страву корицею, мускатом і влийте мед. Після повторного збивання і досягнення бажаної консистенції продукту, розлийте його по банках і зберігати в холоді.