Важко знайти або дорослого малюка, який би не любив десерти. У літню спеку немає нічого краще, ніж ванільне морозиво, яке виявляється не тільки смачним, але і дуже корисним. Приємний запах збуджує апетит і одночасно заспокоює.
Ванільно-полуничне морозиво
В кінці травня – початку червня зазвичай продають полуницю повсюдно. Але іноді її смак набридає або виявляється занадто кислим, тому, щоб отримати всі необхідні вітаміни з цієї соковитої ягоди, варто спробувати рецепт ванільного морозива з полуницею.
Інгредієнти: полуниця – 765 г; мед – 65 г; цукор – 40+170 г; молоко – 575 мл; стручки ванілі – 2 шт.; жовтки яєць – 2 шт.; вершки (33%) – 175 мл. Приготування Якщо ви не знаєте, як зробити ванільне морозиво з полуницею в домашніх умовах, це опис вам допоможе. Помийте і висушіть полуниці, додайте до неї цукор (близько 40 г) і варити на мінімальному вогні, не забуваючи помішувати, протягом 20 хвилин.
У мисці змішайте цукор, молоко, мед, вершки і жовтки, попередньо відокремлені від білків. Додайте насіння і стручки ванілі в суміш, яку поставте на вогонь середньої величини і помішуйте, продовжуючи нагрівати. Потім процідіть масу і нагрійте ще трохи, але не давайте їй закипіти.
Суміш помістіть в миску з крижаною водою і гарненько збийте міксером або блендером, поступово вливаючи вже остиглий сироп з полуниці. Поміщаємо отриману заготовку в мороженицю і ставимо в морозилку на 8-9 годин.
Ванільне морозиво зі згущеним молоком Ласуни навряд чи зможуть пройти мимо цього рецепту, адже в ньому поєднується пряний аромат ванілі і насичено-солодкий смак згущеного молока. Щоб дізнатися, як зробити ванільне морозиво зі згущеним молоком, використовуйте покрокову інструкцію, наведену нижче.
Інгредієнти: цукор – 85 м; молоко – 245 мл; ванілін; яєчні жовтки – 6 шт; вершки – 275 мл Приготування У великій каструлі нагрійте до кипіння молоко і остудіть його до температури, що дорівнює температурі приміщення. За допомогою міксера або блендера збийте жовтки з цукром і ваніліном. При постійному помішуванні тонкою цівкою влийте в отриману масу молоко.
Суміш поставте на невеликий вогонь і продовжуйте помішувати до загустіння. Охолодіть вміст каструлі, помістивши її в холодильник. Окремо збийте міксером вершки зі згущеним молоком до появи невеликих гребенів і змішайте з вже охолодженим кремом. Помістіть суміш у пластикові формочки і поставте в холодильник десь на годину. Коли заготовка почне застигати, дістаньте її і знову збийте суміш, щоб розбити кристали льоду і зробити домашнє ванільне морозиво з додаванням згущеного молока однорідним за структурою. Повторіть процедуру ще раз через годину, потім залиште десерт застигати на 2-3 години.
Ванільно-шоколадне морозиво
Гіркий шоколад і непередаваний аромат ванілі – поєднання для справжніх гурманів. Цей десерт підходить не тільки для того, щоб побалувати близьких, але і здивувати гостей.
Інгредієнти: сир маскарпоне – 265 г; ванільний цукор; вершки – 245 мл; какао – 45 г; яйця – 3 шт.; шоколад – 185 г; цукор або пудра – 165 р. Приготування Розтопіть шоколад, розлийте по формочках і відправте в морозилку десь на півгодини. Збийте за допомогою міксера вершки до загустіння і змішайте з маскарпоне. Жовтки розітріть з цукром, додайте до вершкової суміші та інтенсивно перемішайте. Збийте білки в міцну піну, додайте в цю масу і акуратно перемішайте.
Розділіть суміш на дві частини. В одну при постійному помішуванні додайте ванільний цукор, в іншу – какао. У формочки з шоколадом викладайте по черзі ванільну і шоколадну масу, а потім поставте їх в морозилку мінімум на 6 годин.