Смачне, освіжаючу і корисне морозиво можна без праці приготувати в домашніх умовах і без морожениці, використовуючи наші рецепти. Досить просто мати зручну силіконову форму або навіть пластиковий контейнер. Такий десерт стане улюбленим ласощами вашої родини, а діти будуть від нього в захваті.
Рецепт домашнього морозива без морожениці
Інгредієнти: цукор – 95 г; яйце куряче – 2 шт.; молоко – 355 мл; вершки 30% – 205 мл; ванілін – щіпка. Приготування Перед тим, як почати готувати домашнє морозиво без морожениці, готуємо формочки: промиваємо їх і насухо витираємо рушником. Молоко виливаємо в ковшичек, відправляємо на середній вогонь і кип'ятимо. Яйця збиваємо окремо з цукром, додаємо дрібку ваніліну і акуратно вводимо отриману суміш злегка остигле молоко. Перемішуємо вміст віночком і, помішуючи, варимо масу до загусання, але не кип'ятимо. Далі знімаємо посуд з плити, тонкою цівкою вливаємо вершки і розмішуємо. Розкладаємо морозиво по силіконових формочках і прибираємо в морозилку на кілька годин.
Фруктове морозиво в домашніх умовах без морожениці
Інгредієнти: полуниця – 235 г; ківі – 235 г; яблучний сік – 105 мл; листя м'яти – 5 шт.; біла пудра цукрова – 55 г; цукор – 20 г; натуральний йогурт – 120 мл Приготування Для приготування морозива в домашніх умовах без використання морожениці, яблучний сік виливаємо в сотейник і відправляємо посуд на вогонь. Трохи підігріваємо його, кидаємо цукор і розчиняємо його. Після поділяємо рідина на 2 рівні частини. Окремо змішуємо йогурт з пудрою і додаємо подрібнені листочки м'яти. Полуницю промиваємо, відриваємо листочки, обсушуємо, збиваємо блендером до стану пюре і з'єднуємо з соком. Ківі очистити, теж подрібнюємо і розводимо яблучним сиропом. Тепер беремо формочки для морозива і наповнюємо на 1/3 пюре з ківі. Прибираємо ємності на 40 хвилин в морозильну камеру, а потім доповідаємо трохи солодкого йогурту. Знову відправляємо заготовки в холод і через 40 хвилин викладаємо шар полуничного пюре, вставляємо палички і залишаємо на пару годин в морозилці до повного застигання.
Рецепт морозива в домашніх умовах без морожениці
Інгредієнти: цукор – 115 г; густий йогурт – 45 мл; вода 130 мл; персик – 5 шт.; лимон – 30 г; ром – 20 мл; ванілін – щіпка. Приготування Воду кип'ятимо, кидаємо цукор і розчиняємо його, помішуючи. Проварюємо сироп 3 хвилини, а потім охолоджуємо і додаємо ром з ваніллю. Густий йогурт збиваємо міксером з замішаної раніше масою. Персики очистити від шкірки, виймаємо кісточки і м'якоть подрібнюємо блендером. Вливаємо у фруктове пюре лимоновый сік, перемішуємо і додаємо йогуртову масу. Збиваємо ласощі віночком, а потім перекладаємо в контейнер, закрийте його кришкою і прибираємо на 20 хвилин у морозилку. Потім дістаємо, знову збиваємо і відправляємо морозиво ще на 20 хвилин на холод. Процедуру повторюємо 5 разів, а потім подаємо десерт до столу.
Рецепт домашнього морозива на молоці без морожениці
Інгредієнти: чорний гіркий шоколад – 105 г; вишня свіжа – 105 г; яйце сире – 2 шт.; цукор – 185 г; вершки жирні – 405 мл; молоко – 215 мл Приготування Для приготування домашнього морозива без морожениці, вишню промиваємо, видаляємо кісточки, викладаємо ягоду в миску і відправляємо в холодильник. Шоколад крупно натираємо на тертці. Яйця збиваємо пару хвилин міксером, до появи легкої піни. Не вимикаючи прилад, всипаємо цукор, додаємо вершки і молоко. Переливаємо отриману масу в контейнер і ставимо в морозильник. Через 2 години гарненько перемішуємо ласощі, додаємо вишню, шоколад і заморожуємо десерт остаточно.