Арахісова паста – не тільки смачні ласощі, але і корисне. Її можна просто намазати на скибочку хліба або додавати у випічку. Сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити справжню арахісову пасту самостійно в домашніх умовах.
Як зробити арахісову пасту будинку?
Інгредієнти: арахіс сирий – 205 г; мед – 30 мл; какао – на смак; масло рослинне – 45 мл; сіль екстра. Приготування Арахіс неочищений висипаємо рівним шаром на сухе деко і на 15 хвилин відправляємо в духовку, прогріту до 180 градусів. Після цього остуджуємо горіхи, чистимо і висипаємо в чашу блендера. Подрібнюємо до стану дрібної крихти і додаємо сіль, какао за бажанням, рідкий мед і рослинне масло. Знову збиваємо все і в результаті у вас повинна вийти блискуча, гладка і однорідна паста. Розкладаємо ласощі по банках і зберігати досить тривалий час.
Як зробити арахісову пасту?
Інгредієнти: арахіс очищений – 155 г; мигдаль – 155 г; масло рослинне – 35 мл; какао в порошку – 40 г; фруктоза – 165 г; сіль – щіпка. Приготування Починаємо приготування пасти з підготовки горіхів: промиваємо їх, очищаємо при необхідності від шкірки і викладаємо в чашу блендера. Тепер подрібнюємо їх у дрібну крихту і трохи відкладаємо в мисочку. До основної маси додаємо сіль, фруктозу, рослинне масло і кидаємо за бажанням какао-порошок. В кінці кладемо відстрочені горіхи, ретельно все перемішуємо до однорідної маси і викладаємо арахісову пасту в герметичну ємність.
Печиво з арахісової пасти
У цьому рецепті ми розповімо, що можна зробити з арахісової пасти.
Інгредієнти: арахісова паста – 165 г; вершкове масло – 105 г; цукор – 190 г; яйце відбірне – 1 шт.; борошно – 190 г; сода, розпушувач – по щіпці. Приготування В широку миску просіваємо борошно, сіль, розпушувач і харчову соду.
В іншому посуді розтираємо міксером арахісову пасту з розм'якшеним вершковим маслом до гладкого стану. Поступово вводимо курячі яйця, додаємо за смаком цукровий пісок і продовжуємо збивати до повного розчинення інгредієнтів. Потім всипаємо суху суміш і перемішуємо. Вимішуємо гладке тісто, відриваємо від нього шматочки маленьких розмірів і формуємо кругленькі печива. Точно також чинимо з рештою тестом і розкладаємо заготовки на промаслений лист. Випікаємо арахісові печива 15 хвилин при температурі 175 градусів до рум'яного стану. За бажанням присипаємо десерт цукровою пудрою.