Ми сьогодні розповімо, як зробити вдома морозиво з йогурту. Такий десерт виходить не тільки приголомшливо смачним, але ще і неймовірно корисним на відміну від придбаних в магазині аналогів, які напхані всілякими шкідливими добавками.
Домашнє морозиво з банана і йогурту - рецепт
Інгредієнти: густий натуральний йогурт – 295 мл; стиглі банани – 2-3 шт.; молоко згущене (звичайна або варене на вибір) – 145 г; цукрова пудра – 55 г; сир дитячий солодкий – 55 р. Приготування В посудину, підходящу для збивання, викладаємо густий йогурт, додаємо туди ж згущене молоко варене або звичайне, дитячий сирок і закладаємо очищені і розламані на шматочки дуже стиглі банани. Тепер обробляємо компоненти заглибним блендером до однорідної кремоподібної консистенції, після чого додаємо цукрову пудру і ще раз збиваємо.
Залишилося тільки заморозити основу ласощі, щоб отримати неймовірно смачне морозиво. Для цього викладаємо її в загальний контейнер або ж розподіляємо по порційних формочках і розташовуємо в морозильній камері на кілька годин.
Морозиво з йогурту - рецепт з лимоном
Інгредієнти: йогурт – 240 мл; вершки жирністю більше 33% – 390 мл; цукрова пудра – 210 г; лимони – 320 р. Приготування Для початку знімаємо і подрібнюємо цедру лимона, віджимаємо також з цитрусів сік змішуємо все з цукровою пудрою. Поки солодкі кристали розчиняються, збиваємо до твердих піків вершки, після чого, не припиняючи процес, вливаємо тонким струмком йогурт і частинами додаємо лимонну солодку основу. Продовжуємо збивати масу при цьому ще хвилин сім-десять, після чого викладаємо у форму і відправляємо заморожуватися.
Як зробити морозиво з грецького йогурту і полуниці - рецепт
Інгредієнти: грецький йогурт – 240 мл; вершки жирністю більше 33% – 330 мл; цукрова пудра – 140 г; полуниця – 480 м; сік лимонний – 30 мл Приготування Полуницю промиваємо прохолодною водою, очистити від хвостиків і розділяємо на дві частини. Одну з них розрізаємо на часточки, а другу з'єднуємо з йогуртом, лимонним соком і цукровою пудрою і пробиваємо блендером до максимально можливої однорідної консистенції. Потім проціджуємо отриману масу через дрібне ситечко.
Вершки для приготування морозива вибираємо пожирніше і збиваємо їх за допомогою міксера до пишної і щільної піни. Тепер з'єднуємо проціджену полуничну основу зі збитими вершками, викладаємо в суміш полуничні скибочки, все акуратно перемішуємо і викладаємо в контейнер. Тепер залишилося тільки дочекатися заморожування десерту в морозильній камері.