У спекотну пору з усіх ласощів морозиво стає фаворитом і дорослих, і юних гурманів. Але покупне ласощі далеко не завжди виготовляється з натуральних продуктів і з ретельним дотриманням технології. Тому якщо ви мрієте про освіжаючого десерті, краще всього зробити морозиво «Фруктовий лід» безпосередньо в домашніх умовах. Тоді ви без побоювання зможете запропонувати його малюкам і навіть не побоюватися, що вони з'їли занадто багато цієї смакоти.
Як зробити незрівнянне морозиво «Фруктовий лід»
Це морозиво містить мінімум калорій, готується дуже легко і до того ж підходить навіть тим, хто з усіх сил прагне схуднути.
Інгредієнти: сік лимона – 2 ч. ложки; вода – 500 мл; цукор – 100 г; ягоди – 500 р. Приготування Для морозива «Фруктовий лід» допустимо брати будь-які ягоди. Вимийте їх, очистіть від плодоніжок і перетворити на пюре, використовуючи блендер. В соковижималці видавіть з лимона сік і додайте його в ягідне пюре, все добре перемішавши. Приготуйте цукровий сироп, висипавши цукор у воду, яку доводять до кипіння і, не забуваючи помішувати, очікують розчинення цукрового піску. Коли сироп охолоне, змішайте його з ягідної сумішшю, масу розлийте по приготованим формочках і заморозьте в морозилці.
Домашнє морозиво «Фруктовий лід» з ківі
Ківі – дивовижний екзотичний фрукт, який додасть морозиву незвичайний кислуватий присмак і допоможе відмінно втамувати спрагу в найспекотніший час доби.
Інгредієнти: м'ята – 5-6 листочків; вода – 05 склянки; ківі – 2 шт.; цукор – 70 г; зелене яблуко – 1 шт. невеликої величини. Приготування Для створення такого домашнього морозива «Фруктовий лід» вам необхідно не більш півгодини. Помийте м'яту, яблуко і ківі і акуратно зніміть шкірку з фруктів. М'яту дрібно порубаєте, а ківі з яблуком нарізати досить великими шматками. Зробіть з цих інгредієнтів пюре, пропустивши їх разом з м'ятою через блендер і потім додатково протерши крізь сито.
Налийте воду в каструлю, додайте цукор і, часто помішуючи, доведіть сироп до кипіння, щоб домогтися повного розчинення цукрового піску. Після охолодження сироп змішайте з фруктовою масою і розлийте її по формах, які слід відправити у морозилку.
Морозиво «Фруктовий лід» з полуниці
Ця соковита ягода додасть морозиву справжній смак літа, зробивши його відмінним замінником прохолодного напою навіть у найсильнішу спеку.
Інгредієнти: полуниця – 500 г; вода – 120 мл; лимон – 05 шт.; цукрова пудра – 120 р. Приготування Вимиту полуницю пропустіть через блендер, перетворивши її в пюреобразную масу, і додатково протріть її через ситечко. Вичавіть сік лимона і змішайте його з полуницею. Доведіть воду в каструлі до кипіння, засипте цукрову пудру і варіть приблизно
2 хвилини, постійно помішуючи, на невеликому вогні. Після охолодження сиропу додайте до нього полуничне пюре, гарненько перемішайте і розлийте остиглу суміш по формах, які відразу ж ставлять в морозилку.
Як зробити морозиво «Фруктовий лід» з соку?
Для цього вам необхідний тільки свіжовичавлений сік ягід або фруктів. Його заливають у форми, поміщають в морозилку приблизно на годину, а коли рідина підмерзне, вставляють в масу паличку для морозива і відправляють заморожуватися далі.