Це просте ласощі, яка обов'язково припаде до смаку і дітям, і дорослим. Готувати желе дуже просто, головне запастися улюбленими сезонними або замороженими ягодами.
Як приготувати ягідне желе з желатином?
Інгредієнти: мікс улюблених свіжих ягід – 475 г; желатин – 65 г; вода – 17 л; цукор – 265 р. Приготування Висипте швидкорозчинний желатин в невелику миску і залийте його холодною водою на 35 хвилин. Переберіть ягоди, позбавивши їх від різного сміття, пересипте в друшляк або сито і ретельно промийте. Далі обдайте ягоди окропом, потолките гарненько і ретельно вичавіть сік.
Ягідний макуха залийте окропом, прокип'ятити і знову процідіть. Туди ж додайте набряклий желатин.
Ягідний відвар знову відправте на плиту, влийте желатин і цукор і, постійно помішуючи максимально підігрійте масу, не кип'ятіть. Зачекайте поки охолоне, влити віджатий раніше сік, розмішайте. Розподіліть желе стерильної тарі, закрийте і відправте в холод. Через 2 години опустіть банку в гарячу воду на кілька секунд, дістаньте, насухо витріть і зберігайте в кімнатних умовах.
Ягідне желе з желатином з заморожених ягід - рецепт
Інгредієнти: цукровий пісок – 230 г; вода – 1 л; суміш улюблених заморожених ягід – 2 великі жмені; пластинки желатину – 25 р. Приготування Пропустіть ягоди через м'ясорубку і відіжміть сік через марлю. Змішайте його з цукром і залишаємо на 15 хвилин, щоб цукор розчинився.
Желатин залити теплою водою. Коли він розійдеться, прогрійте на слабкому вогні, не допускаючи кипіння. Як тільки желатин стане ледь теплим, додайте його в ягідний сік, розмішайте і відправте в холод на застигання.
Желе з ягідного пюре з желатином
Інгредієнти: будь-ягідна суміш - 295 г; вода - 265 мл; мед рідкий – 45 г; желатин - 3 аркуша. Приготування Добре промиті ягоди висипте в сотейник і залийте 250 мл води. Поставте ягоди варитися на середньому жарі, накривши посудину кришкою. Тепер, готовий ягідний розчин потрібно змішати з медом.
Третина ягідної суміші потрібна для розчинення желатину. Потім змішайте обидві частини майбутнього желе, ретельно перемішайте, щоб желатиновий розчин рівномірно розподілився. Тепер доведіть цю масу до об'єму 500 мл Розлийте отриманий розчин за улюбленим формах дочекайтеся, поки десерт застигне в холодильнику. На це піде не менше двох годин.