Прекрасну альтернативу покупної шоколадної пасти «Нутелла» можна приготувати власноруч у себе вдома з доступних і натуральних компонентів. Ви практично не відчуєте різницю в смаку і будете впевнені в абсолютній нешкідливості ласощі.
Шоколадна паста «Нутелла» - рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти: фундук, арахіс або будь-які інші горіхи – 195 г; яйця курячі добірні – 2 шт.; молоко незбиране – 495 мл; цукровий пісок – 410 г; борошно – 120 г; порошок какао – 90 г; масло селянське вершкове – 20 р. Приготування Горіхи для приготування шоколадної пасти необхідно попередньо підсушити і підсмажити на сухій сковороді або в духовці. При необхідності, наприклад, арахіс, очищаємо від лушпиння, після чого перемелюємо горішки за допомогою блендера або кавомолки. Тепер курячі відбірні яйця кімнатної температури розбиваємо міксером до пишної і щільної піни, додавши в процесі цукровий пісок. Продовжуючи процес збивання, вводимо в яєчну суміш просіяне борошно і порошок какао, після чого всипаємо горіхову крихту, вводимо розм'якшене масло і ще раз збиваємо.
Змішуємо отриману основу пасти з молоком, переливаємо в каструлю або сотейник, ставимо на конфорки плити з помірним вогнем і після закипання уварюють при безперервному помішуванні протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин або до бажаного ступеня загущення.
По готовності перекладаємо шоколадну пасту «Нутелла» в баночки і зберігаємо в холодильнику.
Як приготувати шоколадну пасту «Нутелла» будинку без борошна і яєць?
Інгредієнти: фундук, арахіс або будь-які інші горіхи – 195 г; молоко незбиране – 185 мл; цукровий пісок – 210 г; порошок какао – 90 г; масло селянське вершкове – 100 г. Приготування Також як і в попередньому випадку готуємо належним чином і подрібнюємо горіхи. Далі, щоб зробити шоколадну пасту «Нутелла», ставимо ємність з молоком на плиту, додаємо цукровий пісок і прогріваємо до розчинення всіх кристалів. Тепер додаємо порошок какао. Його краще попередньо розвести в невеликій порції молока прохолодного, відлив його від загальної кількості. Вводимо в посудину підготовлену раніше горіхову крихту і масу уварюють при безперервному помішуванні протягом семи хвилин. Даємо пасті охолонути до кімнатної температури, і втручається в неї м'яке вершкове масло . Збиваємо пасту ретельно міксером або віночком, розкладаємо по банках і зберігати в холодильнику.