Пропонуємо приготувати чудовий смузі з дині, а ми в своїх рецептах докладно розповімо, як зробити цей десерт.
Смузі з дині, банани і молока
Інгредієнти: стигла диня – 220 г; домашнє молоко – 70 мл; банан (без шкірки) – 140 г; меліса або м'ята – 1-2 гілочки. Приготування Розрізаємо диньку надвоє і з однієї її половини, з допомогою великої ложки видаляємо все насіння, тонко зрізаємо зовнішню шкірку і нарізаємо плід на поздовжні скибочки. Очищаємо від товстої шкірки і прожилок стиглі банани. Подрібнюємо фрукти більш зручним розміром: банан на гуртки, а диньку на великі кубики. Перекладаємо подрібнені таким чином фрукти у велику чашу блендера і збиваємо все до стану однорідного пюре з невеликою пінкою. Відміряну кількість домашнього молока ми попередньо охолоджуємо в морозильній камері, до появи в ньому перше кристаликів льоду. Дістаємо таке молоко і вливаємо його в блендер з вже збитими фруктами. Тепер починаємо збивання заново і продовжуємо до появи в масі повітряних бульбашок. Розподіляємо смузі з широким стаканчики і вставляємо в кожен вимиту гілочку меліси або м'яти, яка додасть вашому десерту трохи свіжості і незвичайної краси.
Смузі з дині і кавуна
Інгредієнти: солодка диня – 200 г; стиглий кавун – 110 г; ванілін – 1 /3 ч. ложки. Приготування Фрукти добре охолоджуємо в холодильнику, а потім готуємо їх до приготування дуже смачного смузі. Диню звільняємо від насіння і гострим ножем зрізаємо грубу шкірку. Відрізаємо пару часточок стиглого кавуна і ретельно видаляємо з нього товсте, чорне насіння, а потім відповідно вирізаємо м'якоть із зеленої шкірки. Оскільки нам в цих рецептах важливо дотримуватися пропорції суміщуваних фруктів, то ми звертаємося до ваг і відміряємо точну вагу дині з кавуном. Довільно подрібнюємо їх ножем і переміщаємо в чашу блендера. Зверху притрушиваем фрукти ваніллю, включаємо на найвищу швидкість блендер і збиваємо в такому режимі, поки смузі не перетвориться в однорідну пористу масу. Перекладаємо його в широкі, низькі склянки або морожениці.
Смузі з дині і персика
Інгредієнти: диня – 230 г; инжирные персики – 130 г; мелена кориця – 1/3 ч. ложки; лід – 4-5 кубиків; шоколадна стружка – 2 ч. ложки. Приготування Персики ретельно вимиваємо під струменем проточної води, оскільки шкірку з цих фруктів ми знімати не будемо. Далі робимо на плоді поздовжній глибокий надріз і, розділивши його навпіл видаляємо зсередини кісточку. Диню ми готуємо наведеним вище способом. Зважуємо фрукти на вагах і нарізаємо їх будь-якою, зручною для вас формою. У велику чашу блендера прямо з морозильної камери, накладаємо кубики льоду і при максимально високій швидкості збиваємо їх до отримання крижаної стружки. Далі викладаємо сюди довільно подрібнену диньку з инжирными персиками, присипаємо їх меленою корицею і знову, включивши електроприлад, збиваємо фруктову масу до повітряного пюре. Смузі з ароматною динею і соковитими персиками в блендері розкладаємо по невеликим піали і красиво присипаємо центр десерту шоколадною стружкою.