Ця тема, безумовно, зацікавить любителів власноруч приготовленою домашньої випічки, так як мова піде про складовою багатьох солодких десертів. Ми сьогодні розповімо, як правильно приготувати крем із згущеним молоком і сметаною, щоб отримати краще наповнення для наполеона, бісквітного торта або інших домашніх ласощів.
Як зробити крем для наполеона зі сметаною, згущеним молоком і маслом?
Інгредієнти: варене згущене молоко – 385 г; масло селянське вершкове – 170 г; сметана домашня – 220 р. Приготування Використовувані для приготування крему компоненти повинні бути, безсумнівно, високої якості, згущене молоко поза всяких сумнівів натуральна варена, а сметана домашня або промислова з високим відсотком жирності.
Масло селянське завчасно поміщаємо в тепло для розм'якшення, після чого з'єднуємо з вареним згущеним молоком і обробляємо міксером до однорідності і гладкості. В окремій посудині збиваємо до загустіння сметану, а потім з'єднуємо її з сумішшю масла і згущеного молока і добиваємося гладкою і однорідної текстури. При бажанні в крем можна додати для аромату ванілі або інші добавки на вибір.
Крем для бісквітного торта зі сметаною і згущеним молоком
Інгредієнти: молоко згущене – 570 г; сметана домашня – 820 г; коньяк або бренді – 40 мл Приготування Секрет приготування крему більшою мірою, ніж попереднього, правильної сметані. Вона повинна бути густою, з жирністю не менше 25 відсотків, краще домашньої. Якщо ж ви сумніваєтеся в правильної консистенції цього продукту, то його краще помістити в марлевий відріз, складений утроє або вчетверо і відважити над мискою або мийкою на кілька годин. Таким чином ми позбавимося від зайвої вологи і отримаємо з більшою
упевненістю сметанку потрібної густоти. Тепер необхідно охолодити її і збити міксером до пишноти і легкості, додавши в процесі невеликими порціями все згущенку і на завершення коньяк. Згущене молоко також необхідно брати густе і вищої якості від перевіреного виробника або ж приготоване власноруч у себе на кухні.
Якщо є бажання збільшити соковитість бісквітного торта, то алгоритм просочення коржів можна дещо змінити. Крем приготувати без коньяку, який в свою чергу змішати з цукровим сиропом або солодким чаєм і отриманою сумішшю просочити коржі перед основним кремом зі сметани і згущеного молока.