Всім, хто любить пиріжки, буде цікаво дізнатися декілька рецептів випічки з гарбузом, яка відмінно підходить в якості начинки, як для солодких пиріжків, так і для звичайних.
Пиріжки листкові з гарбузом
Інгредієнти: листкове тісто - 500 г; гарбуз - 400 г; цибуля - 2-3 шт.; сіль і перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Тісто розморозьте. Цибуля нашаткуйте, обсмажте і змішайте з очищеної і мелкопорезанной гарбузом, приправте сіллю і перцем.
Тісто розділіть на частини, викладіть начинку і зліпити пиріжки. Змастіть їх збитим жовтком і випікайте 25 хвилин при 180 градусах.
Пиріжки з гарбузом і рисом
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 3-35 ст.; сода - 1 ч. ложка; рослинне масло - 3 ст. ложки; вода - 1 ст.; яйце - 1 шт.; сіль - за смаком. Для начинки:
гарбуз - 500 г; рис - 150 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; зелень - за смаком. Приготування Яйця змішайте з водою і олією. Гарненько збийте все. Борошно просійте, і разом з содою і сіллю, додайте до яєчної суміші. Замісіть тісто. З гарбуза зніміть шкірку, очистити від насіння і порізати дрібними кубиками. З'єднайте гарбуз з відвареним рисом, маслом і, при бажанні, зеленню.
Тісто розділіть на шматочки, розкачайте їх, покладіть всередину начинку і зліпити пиріжки. Змастіть їх сметаною або яйцем з молоком і випікайте при 180 градусах 25-30 хвилин.
Пиріжки з гарбузом - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 600 г; цукор - 200-250 м; маргарин - 150 г; яйця - 4 шт.; кефір - 250 мл; розпушувач для тіста - 2 пачки; сода - на смерть ножа. Для начинки:
гарбуз - 300 г; цукор - за смаком; яйце - 1 шт.; молоко або рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Щоб приготувати солодкі пиріжки з гарбузом для початку потрібно замісити тісто: кефір вилийте в миску, всипте до нього соду і розпушувач і ретельно все перемішайте (суміш почне пінитися). Просіяне борошно змішайте з цукром, маргарин розтопіть, а яйця розбийте в окремий посуд і збийте. В кефірну суміш відправте маргарин, яйця, все добре змішайте, після чого
додайте туди ж борошно з цукром, і замісіть тісто. Воно повинно бути липким і м'яким. Накрийте тісто рушником і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Гарбуз очистіть, видаліть насіння і натріть на середній терці. Дістаньте тісто, розділіть його на невеликі кульки, постійно посипаючи борошном руки, а потім кожну кульку розкачати в коло або овал. На один край покладіть гарбуз, посипте її цукром і заліпіть пиріжок. Готові пиріжки укладіть на деко, застелений папером. Яйце збийте з молоком або маслом і змажте цією сумішшю випічку. Готуйте пиріжки з гарбузом в духовці, нагрітій до 180 градусів, 20-30 хвилин.
З ароматною гарбуза можна також спекти смачний гарбузовий пиріг , або кекс обов'язково скуштуйте і приємного вам апетиту!