Класичний крем мокре безе, без додавання желатину, масла та інших стабілізуючих компонентів є простий, відомої всім меренгою.
Крем мокре безе - рецепт
Інгредієнти: цукор (дрібний, білий) – 275 г; вода – 45 мл; білки курячих яєць - 5 шт.; лимонний фреш – 15 мл Приготування Перед тим, як почати готувати мокре безе, переконайтеся, що весь посуд, яку будете використовувати знежирена.
Поставте невелику металеву ємність на помірний вогонь і змішайте в ній весь цукор і воду. Заважайте суміш, поки кристали розчиняться, після чого зупиніть помішування і дайте трохи карамелі побурлить. Щоб визначити готовність карамелі зробіть пробу на "гладкий кулька". Золотисту (не коричневу!) карамель капають в блюдце з холодною водою. Застигла крапелька повинна бути пружною і не склеювати пальці.
Поки карамель вариться, беріться за підготовку основи крему. Білки кімнатної температури збийте в легку піну, додайте потроху лимонний сік і продовжуйте збивання до стійких піків.
Не зупиняючи міксер, тонкою цівкою вливайте до пишним білків карамель. Повністю готовий крем вийде дуже гладким і блискучим.
Крем мокре безе - оригінальна рецептура для прикраси капкейків
Інгредієнти: яйце куряче (тільки білки) – 4 шт.; цукор (дрібний, білий) – 185 г; гелевий харчовий барвник – кілька крапель; лимонний сік – 25 р. Приготування Почніть приготування крему з збивання білків з цукром. Потім поставте ємність з кремом на водяну баню і, перемішуючи варіть до повного розчинення кристалів. Тепер перекладіть масу в іншу миску, влийте сік лимона і збивайте до утворення стійкої піни без бульбашок. Не зупиняючи процес, додайте харчовий барвник до отримання бажаного відтінку.
Отриманим кремом прикрасьте готові капкейки . Також їх можна зверху посипати маленькими квіточками або інший кольоровою посипкою з цукрової глазурі.
Як приготувати крем мокре безе?
Інгредієнти: яйця курячі (тільки білки) – 4 шт.; цукор (білий, дрібний) – 195 г; вода – 95 мл Приготування У невеликій сотейник влийте очищену воду і додайте цукор. Прогрійте до кипіння на помірному вогні, помішуючи. Витримуйте масу до появи «важких» бульбашок.
Яєчні білки помістіть в чисту, знежирену і суху ємність і збийте до щільної білої піни. Не припиняючи збивати, влити тоненькою цівкою приготований раніше сироп. Готовий крем мокре безе чудово тримає форму і не розтікається.