Вернуться назад Распечатать

Крем мокре безе

Крем мокре безе
Класичний крем мокре безе, без додавання желатину, масла та інших стабілізуючих компонентів є простий, відомої всім меренгою.

Крем мокре безе - рецепт


Інгредієнти:

  • цукор (дрібний, білий) – 275 г;

  • вода – 45 мл;

  • білки курячих яєць - 5 шт.;

  • лимонний фреш – 15 мл


  • Приготування
    Перед тим, як почати готувати мокре безе, переконайтеся, що весь посуд, яку будете використовувати знежирена.
    Поставте невелику металеву ємність на помірний вогонь і змішайте в ній весь цукор і воду. Заважайте суміш, поки кристали розчиняться, після чого зупиніть помішування і дайте трохи карамелі побурлить. Щоб визначити готовність карамелі зробіть пробу на "гладкий кулька". Золотисту (не коричневу!) карамель капають в блюдце з холодною водою. Застигла крапелька повинна бути пружною і не склеювати пальці.
    Поки карамель вариться, беріться за підготовку основи крему. Білки кімнатної температури збийте в легку піну, додайте потроху лимонний сік і продовжуйте збивання до стійких піків.
    Не зупиняючи міксер, тонкою цівкою вливайте до пишним білків карамель. Повністю готовий крем вийде дуже гладким і блискучим.

    Крем мокре безе - оригінальна рецептура для прикраси капкейків


    Інгредієнти:

  • яйце куряче (тільки білки) – 4 шт.;

  • цукор (дрібний, білий) – 185 г;

  • гелевий харчовий барвник – кілька крапель;

  • лимонний сік – 25 р.


  • Приготування
    Почніть приготування крему з збивання білків з цукром. Потім поставте ємність з кремом на водяну баню і, перемішуючи варіть до повного розчинення кристалів. Тепер перекладіть масу в іншу миску, влийте сік лимона і збивайте до утворення стійкої піни без бульбашок. Не зупиняючи процес, додайте харчовий барвник до отримання бажаного відтінку.
    Отриманим кремом прикрасьте готові капкейки . Також їх можна зверху посипати маленькими квіточками або інший кольоровою посипкою з цукрової глазурі.

    Як приготувати крем мокре безе?


    Інгредієнти:
    Крем мокре безе


  • яйця курячі (тільки білки) – 4 шт.;

  • цукор (білий, дрібний) – 195 г;

  • вода – 95 мл


  • Приготування
    У невеликій сотейник влийте очищену воду і додайте цукор. Прогрійте до кипіння на помірному вогні, помішуючи. Витримуйте масу до появи «важких» бульбашок.
    Яєчні білки помістіть в чисту, знежирену і суху ємність і збийте до щільної білої піни. Не припиняючи збивати, влити тоненькою цівкою приготований раніше сироп. Готовий крем мокре безе чудово тримає форму і не розтікається.