Вернуться назад Распечатать

Помадка для паски

Помадка для паски
Прикраса традиційної великодньої випічки – важливе і найулюбленіше заняття перед святом. Пропонуємо кілька рецептів помадки для свіжоспеченого паски і з задоволенням розповімо, як її правильно приготувати.

Цукрова помадка для паски


Інгредієнти:

  • дрібний цукор – 450 г;

  • питна вода – 230 мл;

  • лимонна кислота – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Питну воду виливаємо в металеву ємність, всипаємо в неї потрібну кількість дрібного цукру і ретельно розмішати, ставимо все на включену конфорку плити. При закипанні акуратно знімаємо непотрібну нам пінку і, зменшивши газ варимо сироп при частому його помішуванні. Як тільки в сиропі почне відчуватися в'язкість, беремо його на кінчик чайної ложки і капаємо в тарілку з холодною водою. Якщо сироп не розтікся, а взявся подібно кульці і його можна виловити, то знімаємо сироп з вогню і охолоджуємо до трохи теплого стану. Далі набираємо на кінчик чайної ложки лимонну кислоту, всипаємо її в наш цукровий сироп і з допомогою міксера з включеною високою швидкістю збиваємо помадку до набуття нею однорідного білого кольору. Тепер можна нанести цю глазур на холодні паски і прикрасити яскравою посипкою.

    Рецепт помадки для пасок з цукрової пудри


    Інгредієнти:

  • цукрова пудра – 250 г;

  • жирне молоко – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    У двічі просіяне цукрову пудру акуратно, по одній ложечці додаємо підігріте до теплого стану (37 градусів) жирне молоко і відразу ж розтираємо все до гладкою, щільною, білосніжною маси. Такий вид дуже смачною, сліпуче білої помадки слід негайно наносити на остиглі шапочки запашних пасок і відразу присипати вибраних вами прикрасами.

    Білкова помадка для великодніх пасок


    Інгредієнти:

  • яєчні білки – 3 шт.;

  • цукрова пудра або дрібний цукор – 330 г;
  • Помадка для паски

  • сік лимона – 1 десертна ложка.


  • Приготування
    Ретельно відокремлені, добре охолоджені білки великих курячих яєць збиваємо міксером до появи піни білого кольору. Далі поступово, не поспішаючи починаємо підсипати сюди дрібний цукор або просіяну цукрову пудру, продовжуючи при цьому працювати міксером. В отриману однорідну білу масу видавлюємо одну десертну ложку соку свіжого лимона і остаточно доводимо все міксером до стійкої, повітряного стану. Наносимо помадку на остиглі паски і відразу ж декоруємо традиційної різнокольоровою присипкою.