Шоколадний крем – прекрасна просочення для багатьох кондитерських виробів. Вона надає випічці вабливий аромат і неповторний смак. Пропонуємо вам рецепт шоколадного крему для торта з какао, який зможе виготовити навіть недосвідчена господиня.
Шоколадний крем для торта з какао порошку
Інгредієнти: молоко – 105 мл; масло вершкове – 105 г; цукор – 195 г; борошно пшеничне – 30 г; какао в порошку– 25 р. Приготування Охолоджене вершкове масло рубаємо невеликими шматочками, перекладаємо в каструльку і відправляємо посуд на слабкий вогонь. Далі всипаємо цукор, додаємо какао і борошно. Все добре перемішуємо і вливаємо обережно холодне молоко. Проварюємо крем до загустіння 10 хвилин, постійно помішуючи ложкою. Готове ласощі остуджуємо і використовуємо для просочення тортів.
Шоколадний крем для торта з какао
Інгредієнти: яйця – 125 г; масло вершкове – 405 г; ваніль – 5 г; какао – 25 г; коньяк столовий – 05 ч. ложки. Для сиропу:
цукор – 305 м; вода – 105 мл Приготування У невелику миску наливаємо воду, додаємо цукор і ставимо посуд на вогонь. Доводимо суміш до закипання, знімаючи шумівкою пінку і, помішуючи.
Тим часом збиваємо окремо яйця, а потім акуратно вливаємо в цукровий сироп, охолоджуємо і додаємо какао-порошок. Викладаємо розм'якшене вершкове масло, додаємо ванільну пудру, вливаємо коньяк і збиваємо крем міксером до однорідної консистенції.
Шоколадний крем з какао і сметани
Інгредієнти: цукрова пудра – 105 г; сметана – 105 мл; сухий желатин – 10 г; какао – 65 р. Приготування Охолоджену нежирну сметану виливаємо в зручну посуд і добре збиваємо міксером, поступово всипаючи цукор. Слідом кидаємо сухе какао і перемішуємо. Розчиняємо Желатин окремо в холодній воді, а потім підмішуємо його в отриману суміш. Готовий шоколадний крем з какао порошку використовуємо для просочення бісквіта або подаємо до гарячого чаю, розлив по формочках.
Як зробити сирний шоколадний крем з какао?
Інгредієнти: молоко – 105 мл; сир – 20 г; вершки 15% – 25 мл; цукор – за смаком; какао – 15 р. Приготування Сир збиваємо міксером, поступово всипаємо какао-порошок і кидаємо за смаком цукор. Слідом вливаємо тепленьке молоко і розмішуємо віночком до однорідного стану. Після перекладаємо готове ласощі в келих, прикрашаємо зверху збитими вершками і подаємо на десерт.
Шоколадний крем зі згущеного молока і какао
Інгредієнти: масло вершкове – 205 г; какао порошок – 55 г; згущене молоко – 205 р. Приготування Розтоплене масло збиваємо міксером до пишноти. Поступово вливаємо згущене молоко, перемішуємо і додаємо какао. Знову збиваємо крем до однорідності, а потім використовуємо за призначенням.