Вернуться назад Распечатать

Шоколадний крем для торта з какао-порошку

Шоколадний крем для торта з какао-порошку
Шоколадний крем – прекрасна просочення для багатьох кондитерських виробів. Вона надає випічці вабливий аромат і неповторний смак. Пропонуємо вам рецепт шоколадного крему для торта з какао, який зможе виготовити навіть недосвідчена господиня.
Шоколадний крем для торта з какао порошку
Інгредієнти:

  • молоко – 105 мл;

  • масло вершкове – 105 г;

  • цукор – 195 г;

  • борошно пшеничне – 30 г;

  • какао в порошку– 25 р.


  • Приготування
    Охолоджене вершкове масло рубаємо невеликими шматочками, перекладаємо в каструльку і відправляємо посуд на слабкий вогонь. Далі всипаємо цукор, додаємо какао і борошно. Все добре перемішуємо і вливаємо обережно холодне молоко. Проварюємо крем до загустіння 10 хвилин, постійно помішуючи ложкою. Готове ласощі остуджуємо і використовуємо для просочення тортів.
    Шоколадний крем для торта з какао
    Інгредієнти:

  • яйця – 125 г;

  • масло вершкове – 405 г;

  • ваніль – 5 г;

  • какао – 25 г;

  • коньяк столовий – 05 ч. ложки.


  • Для сиропу:

  • цукор – 305 м;

  • вода – 105 мл


  • Приготування
    У невелику миску наливаємо воду, додаємо цукор і ставимо посуд на вогонь. Доводимо суміш до закипання, знімаючи шумівкою пінку і, помішуючи.
    Тим часом збиваємо окремо яйця, а потім акуратно вливаємо в цукровий сироп, охолоджуємо і додаємо какао-порошок. Викладаємо розм'якшене вершкове масло, додаємо ванільну пудру, вливаємо коньяк і збиваємо крем міксером до однорідної консистенції.
    Шоколадний крем з какао і сметани
    Інгредієнти:

  • цукрова пудра – 105 г;

  • сметана – 105 мл;

  • сухий желатин – 10 г;

  • какао – 65 р.


  • Приготування
    Охолоджену нежирну сметану виливаємо в зручну посуд і добре збиваємо міксером, поступово всипаючи цукор. Слідом кидаємо сухе какао і перемішуємо. Розчиняємо Желатин окремо в холодній воді, а потім підмішуємо його в отриману суміш. Готовий шоколадний крем з какао порошку використовуємо для просочення бісквіта або подаємо до гарячого чаю, розлив по формочках.
    Як зробити сирний шоколадний крем з какао?
    Інгредієнти:

  • молоко – 105 мл;

  • сир – 20 г;

  • вершки 15% – 25 мл;

  • цукор – за смаком;

  • какао – 15 р.


  • Приготування
    Сир збиваємо міксером, поступово всипаємо какао-порошок і кидаємо за смаком цукор. Слідом вливаємо тепленьке молоко і розмішуємо віночком до однорідного стану. Після перекладаємо готове ласощі в келих, прикрашаємо зверху збитими вершками і подаємо на десерт.
    Шоколадний крем зі згущеного молока і какао
    Шоколадний крем для торта з какао-порошку

    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 205 г;

  • какао порошок – 55 г;

  • згущене молоко – 205 р.


  • Приготування
    Розтоплене масло збиваємо міксером до пишноти. Поступово вливаємо згущене молоко, перемішуємо і додаємо какао. Знову збиваємо крем до однорідності, а потім використовуємо за призначенням.