Щоб ви змогли порадувати своїх рідних ніжним шоколадним смаком нутелла ми підготували чудові рецепти, в яких докладно описано, як зробити цю смакоту в домашніх умовах.
Рецепт пасти «Нутелла» в домашніх умовах без горіхів
Інгредієнти: курячі яйця – 3 шт.; дрібний цукор – 220 г; темний какао – 3 ст. ложки; пшеничне борошно – 5 ст. ложок; ванілін – 1 пакет; молоко (32%) – 650 мл; масло вершкове – 70 р. Приготування Відокремлені яйця від шкаралупи з'єднуємо з ваніллю, дрібним цукром і ручним віночком збиваємо до появи в масі пінки. Далі просіваємо сюди через ручне ситечко борошно, темного кольору какао, доливаємо молочко і тим же віночком все з'єднуємо. Масу однорідно-кавового кольору встановлюємо на підготовлену водяну баню. Нагріваємо і одночасно перемішуємо нашу нутеллу до тих пір, поки консистенція шоколадної маси не стане тягучою. Тоді ми вливаємо в неї розтоплений шматочок масла і десь через 3 хвилинки відставляємо. Як тільки паста стане трохи охолонути ми перекладаємо її в зручну, що підходить за розміром банку і даємо їй постояти в холодильній камері 3 години до початку дегустації.
Домашня нутелла з волоськими горіхами – кращий рецепт
Інгредієнти: темний шоколад – 1 плитка(100 г); незбиране згущене молоко – 1 банка (380 г); вершкове масло – 60 г; жирне молоко – 70 мл; волоські горіхи – 180-200 р. Приготування Потріть горіх смажений долоньками, щоб від нього відшарувався шар покриває його лушпиння. Далі, щоб присутність горішків в нутелли добре відчувалося ми нарізаємо їх гострим ножем таким розміром, яким вам хочеться.
Плитку чорного шоколаду розламуємо на довільні шматочки і викладаємо їх в металеву миску або каструльку. До них додаємо шматок гарного вершкового масла, заливаємо все жирним молоком і розтоплюємо весь вміст миски встановленої на водяній бані. Коли побачимо, що наша шоколадно-молочна суміш вже закипіла, ми вводимо в неї подрібнений фундук, викладаємо банку згущеного молока і переміщаємо все на включену конфорку плити. Ритмічно перемішуючи пасту, даємо з'явитися першим ознаками її закипання, і відразу ж прибираємо ємність з нутеллою з вогню. Перекладаємо цю незрівнянну, шоколадно-горіхову смакоту по креманках або в окремий великий лоток і терпляче чекаємо її застигання в холодильнику 35-4 години.
Швидкий рецепт домашньої шоколадної пасти «Нутелла»
Інгредієнти: рослинна олія (без запаху) – 320 мл; какао-порошок – 4 десертні ложки; домашнє молоко – 180 мл; цукрова пудра – 120 р. Приготування Оскільки в цьому рецепті ми нутеллу варити не будемо, то використовуване нами домашнє молоко обов'язково в
протягом 3-5 хвилин кип'ятимо. Остуджуємо його, поки воно не стане кімнатної температури, а після охолоджуємо в морозилці 20 хвилин.
Переливаємо добре охолоджене молоко в чашу блендера, додаємо в нього просіяну цукрову пудру і також просіяний какао-порошок. Включаємо блендер і після пари хвилин збивання маси починаємо поступово підливати в неї рафінована рослинна олія. Коли паста придбає однорідно-гладку консистенцію, тоді ми вимикаємо блендер, переливаємо в будь-яку баночку з скла і звичайно ж даємо нутелли трохи часу на охолодження в камері холодильника.