Підбираєте рецепт смачної паски? У такому разі скористайтеся запропонованими нижче перевіреними рецептами, результатом реалізації яких будуть неймовірно смачні вироби.
Паска великодня в духовці - самий простий і смачний рецепт
Інгредієнти: кефір – 1 л; дріжджі пресовані – 110 г; масло вершкове селянське – 195 г; вершковий маргарин – 195 г; сметана домашня – 210 г; цукровий пісок – 1-12 кг; яйця курячі великі – 7 шт.; рослинна без аромату масло – 45 мл; просеянная борошно пшеничне – 22-25 кг; родзинки – 440 г; есенція «Дюшес» – 1 флакон; сіль кухонна велика – 10 г; Для глазурі:
охолоджені яєчні білки – 1 шт.; сік лимонний – 20 мл; кондитерська посипання – за смаком; дрібна цукрова пудра – 195-230 р. Приготування Для опари прогріваємо кефір будь-якої жирності до температури приблизно сорок-сорок п'ять градусів, розпускаємо в ньому дріжджі і розчиняємо приблизно сто грам цукрового піску і дві склянки просіяного борошна. Залишаємо масу в теплі хвилин на двадцять, після чого приступаємо безпосередньо до замісу.
За цей час розтираємо яєчні жовтки з цукровим піском до обілення маси, а білки обробляємо з дрібкою солі до пишної і щільної піни.
Тепер вводимо у вспенившуюся опару масло селянське, маргарин вершковий і сметану кімнатної температури, розминаючи все неспішно руками. Далі по черзі додаємо жовтки з цукром і білки з сіллю, кожен раз гарненько перемішуючи масу руками. Після цього закладаємо підготовлений заздалегідь промитий, обсушенный і припыленный борошном родзинки і поступово просіяне борошно. Вимішуємо тісто не менше тридцяти хвилин, домагаючись не липкою його консистенції.
Прикриваємо посудину рушником і залишаємо для підходу. Коли тісто підійде вперше, додаємо есенцію і добре вимішуємо. Даємо тісту знову підійти, розкладаємо по промасленим формах для випічки, заповнюючи їх на третину від загального обсягу, і залишаємо для підходу. Коли форми стануть заповненими більш ніж на дві третини, розміщуємо їх в прогрітій до 175 градусів духовці і випікаємо до сухої дерев'яної шпажки.
Після охолодження пасок промазуємо їх зверху помадкою, отриманої шляхом збивання білка з додаванням цукрової пудри і лимонного соку і оформляємо посипкою.
Паска - найсмачніший рецепт з сиром
Інгредієнти: молоко середньої жирності – 950 мл; тепла вода – 90 мл; сир середньої жирності – 390 г; вершковий маргарин – 520 г; сметана домашня – 390 г; жовтки яєчні – 10 шт.; курячі середнього розміру яйця – 12 шт.; цукор – 12 кг; рослинна рафінована олія – 125 мл; вершкове масло жирністю 72% – 125 г; просеянная пшеничне борошно– 28-32 кг; родзинки – 440 г; есенція «Дюшес» – 1 флакон; ванілін – 05 пакета; свіжі пресовані дріжджі – 120 г; сіль кухонна велика – 10 р. Приготування Для активації дріжджів розпускаємо їх у воді, підігрітій до температури 45 градусів, додавши при цьому столову ложку цукрового піску. Через десять хвилин вливаємо тепле молоко, додаємо ще приблизно склянку цукру і пару склянок борошна просіяти. Розмішуємо суміш ретельно і даємо їй знову вспінитися протягом тридцяти хвилин. За цей час відокремлюємо жовтки від білків і з'єднуємо необхідне їх кількість з рештою цукровим піском. Розтираємо масу товкачиком, а потім віночком до посветления і розчинення всіх кристалів. Необхідне
кількість білків з'єднуємо з сіллю і збиваємо за допомогою міксера до щільної і густої піни.
По готовності опари закладаємо в неї сир, масло вершкове, маргарин і сметану кімнатної температури, розмішуючи не кваплячись масу руками. Потім додаємо в тісто жовтки з цукром, білки з сіллю, олія рослинна рафінована, вливаємо есенцію, додаємо ванілін і закладаємо заздалегідь підготовлений родзинки. Його необхідно добре помити, обсушити і обсипати борошном. Тепер просіваємо борошно і виробляємо заміс, вимішуючи тісто не менше тридцяти хвилин. Воно в даному випадку виходить липким, але і за руками довго не тягнеться з-за великої кількості здоби і відлипає.
Даємо тісту підійти двічі і втретє вже у формах, заповнивши їх на одну третину від загального обсягу. Випікаємо паски при температурі не вище 180 градусів до готовності, яку перевіряємо лучиною з дерева.
Прикрашаємо паски з сирного тіста, підготувавши для цього білкову помадку.