Скільки вже писалося і говорилося про такому відомому кожній людині блюді, як яблучна шарлотка. І все ж нові рецепти і старі, класичні та екзотичні постійно знаходять охочих протестувати, поліпшити і поділитися з друзями.
Як зробити шарлотку вчать навіть дівчаток на уроках домоводства в школі. Приготування шарлотки з яблуками є захоплюючим процесом, результат виходить швидко і дуже радує на смак. Запах, втім, теж манить всіх проходять повз заглянути на чайок.
Давайте звернемо увагу на інформацію, яка знадобиться нам для приготування будь-якого рецепту яблучної шарлотки.
відокремлюйте білки і жовтки так, щоб ні малесенькій крапельки жовтка не потрапило в білок, інакше процес збивання перетвориться на муку; яйця повинні бути з холодильника; перед збиванням трішки солі, бажано дрібної, киньте в білки; цукор засинайте в білки тоненькою цівкою, а ще краще, використовувати цукрову пудру; збивання не переривайте; підготуйте спочатку фрукти, а потім тісто - тісто для шарлотки не любить чекати; забезпечите підготовлені яблука від потемніння, шляхом занурення їх в підкислену оцтом воду; тісто замішують обережно, щоб не видавити бульбашки повітря. Шарлотка з яблуками рецепт класичний
Інгредієнти: яблука міцні з кислинкою - 4 шт.; яйця - 3 шт.; цукровий пісок або пудра - 1 ст.; борошно - 1 ст.; масло вершкове для змащування форми; ванілін. Приготування Рівні часточки яблук відправляємо в форму для випічки, змащену вершковим маслом. Білки збиваємо з цукром в густу стійку піну, перемішуючи, з'єднайте з жовтками й борошном, при бажанні додаємо ванілін.
Заливаємо часточки рівномірно по всій поверхні повільно і урочисто стікаючим з чаші тестом. Випікаємо при температурі 180 градусів, на готовність перевіряємо дерев'яною лучиною.
Це найпростіший рецепт шарлотки, званий в народі «швидкої шарлотка». Незважаючи на простоту, користується незмінним успіхом.
Шарлотка з сиром - рецепт
Сирна шарлотка з яблуками нагадує за кольором і запахом улюблену всіма нами сирну запіканку. Яблук все ж у неї кладеться побільше, ніж, якби це була запіканка. Виходить вона ще більш ніжна і соковита.
Інгредієнти: яблука солодкі - 2 шт.; сир - 0 5 кг; цукор - 1/3 ст.; манка - 1/2 ст.; сметана - 4 ст. ложки; розпушувач - 05 ч. ложки. Приготування Білки збиваємо окремо, як і в першому рецепті, потім з'єднайте з жовтками і манкою. Соду гасимо сметаною і відправляємо слідом за манкою. Ну і далі, як завжди: яблука - у змащену форму, заливаємо сирною сумішшю і випікаємо до скоринки кольору засмаги. Смачна шарлотка з яблуками і сиром готова, коли паличка, протикающая середину пирога, залишається сухою і чистою.
Шарлотка на сковороді
А що робити бідолахам, у яких немає духовки? А якщо це студент, у якого лише одна сковорода з усієї начиння є? А ось йому наш подарунок - рецепт на сковороді.
Не думайте, що рецепт смачної шарлотки з яблуками вдало виходить тільки при наявності духової шафи. Це оману.
Інгредієнти: батон - 2 скибочки; яблуко - 1 шт.; яйця - 3 шт.; цукор - 3 ст. ложки; молоко - 1/3 склянки; масло - 1 ст. ложка: кориця - за смаком. Приготування Готуємо суміш, схожу на омлетну: збиваємо яйця з цукром і молоком. Ламаємо батон на дрібні шматочки і підсмажуємо на олії в сковороді. Деякі видаляють скоринку, але можна і залишити. Додаємо до хліба скибочки яблук, можна навіть чайну ложечку цукру запасти від збивання і посипати яблука, нехай покриються шаром карамелі. Заливаємо яблука нашої збитою сумішшю. Робимо маленький вогонь, готуємо, поки серединка пирога загусне. Посипаємо корицею.
Любителям готувати за допомогою кухонних помічників рекомендуємо випробувати рецепти шарлотки в мікрохвильовці , або аерогрилі .