Вернуться назад Распечатать

Баурсаки на кефірі - справжній казахська рецепт

Баурсаки на кефірі - справжній казахська рецепт
Якщо мова заходить про сьогодення казахському рецепті баурсаков на кефірі, то перед очима одразу спливають силуети рум'яних пончиків , зажаристых зовні і повітряних всередині. Пишність баурсаков обумовлена додаванням дріжджів або розпушувача в саме тісто, обидва рецепта ми розберемо нижче.

Справжні казахські баурсаки на кефірі


Традиційна рецептура баурсаков включає в свій склад дріжджі, саме завдяки останнім тісто виходить напрочуд легким. З-за їх легкості дуже важко встежити за кількістю, в якій їх можна поглинати.
Інгредієнти:

  • кефір - 235 мл;

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • щіпка цукру;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 365 г;

  • вода - 105 мл


  • Приготування
    Ледь підсолодіть теплу воду і всипте до неї дріжджі. Після розведення дріжджових гранул, дочекайтеся утворення пінки на поверхні, після чого збийте до розчину яйце і додайте кефір кімнатної температури. Завершивши повторне збивання, всипте до рідини борошно. Після замішування, тісто залишають на расстойку, яка триває не більше години. Підійшов ком потім ділять на порції і скручують кожну кулю. Баурсаки обсмажують у великій кількості розігрітого у фритюрі масла, чекаючи зарум'янювання.

    Казахські баурсаки на кефірі – рецепт


    Незважаючи на те, що дріжджі забезпечують тесту максимальну пишність, не в кожного є бажання і можливість возитися з ними, а потім вичікувати час расстойки, набагато швидше і зручніше додати в тісто соду, або розпушувач.
    Інгредієнти:

  • розпушувач - 5 г;

  • кефір - 480 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • щіпка цукру;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • борошно - 520 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати баурсаки на кефірі, сухі компоненти рецепту просіюють разом. Подібний прийом
    Баурсаки на кефірі - справжній казахська рецепт
    допоможе помітно поліпшити якість готового страви, роблячи булочки більш пишними. Суміш просіяного потім змішують з пучкою солі.
    Яйце збивається окремо разом з дрібкою цукру і кефіром. До суміші підливають масло і після повторного збивання починають поступово додавати рідини до сухих компонентів при безперервному помішуванні. Готове тісто вимішують нетривалий час, а потім скачують в джгут. Джгут потім можна нарізати на шматочки і округлити кожну порцію тіста. Після формування баурсаки відправляють в гаряче масло і залишають там до зарум'янювання.