Рецепт рулету з варенням в домашніх умовах обов'язково сподобається всім зайнятим господиням. Таким ласощами можна сміливо пригощати своїх домочадців і гостей. Варення підійде практично будь-яке, але не занадто густу чи рідку.
Простий рецепт рулету з варенням
Інгредієнти: яйця – 125 г; сметана – 205 мл; цукор – 110 г; розпушувач – 5 г; борошно – 205 г; варення – 115 мл; масло вершкове; цукрова пудра – 30 р. Приготування Яйця вспушиваем міксером з цукром до утворення густої піни. Слідом додаємо борошно, кидаємо пакетик розпушувача і ретельно перемішуємо. Виливаємо тісто в прямокутну промаслений форму і випікаємо корж 20 хвилин при температурі 195 градусів. Готовий бісквіт накриваємо папером для випічки, обережно від'єднуємо краю і скачуємо в рулет. Накриваємо його рушником і залишаємо на 10 хвилин. Далі розгортаємо бісквітний рулет, промазуємо сметаною і варенням, а потім знову скачуємо. Поміщаємо ласощі в холодильник на 1 годину. Перед подачею страви, присипаємо його дрібною цукровою пудрою.
Рулет з дріжджового тіста з варенням
Інгредієнти: яйце – 45 г; молоко пастеризоване – 245 мл; масло вершкове – 25 г; борошно – 10 ст. ложок; цукор – 35 г; сухі дріжджі – 05 упаковки; масло рослинне – 10 мл; грушеве варення – 305 р. Приготування В тепленькому молоці розчиняємо цукор і сухі дріжджі. Додаємо збиті яйця, вливаємо розтоплене вершкове масло і всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо м'яке тісто, ліпимо з нього кульку і залишаємо в теплому місці на 2 години, накривши рушником. Далі гарненько обминаємо його, розгортаємо в прямокутний пласт і зверху рівномірно розподіляємо варення. Формуємо щільний рулет, перекладаємо його на промаслений лист і ставимо на півгодини в гарячу духовку.
Рулет з листкового тіста з варенням
Інгредієнти: тісто листкове – 505 г; цукрова пудра – за смаком; крохмаль – 15 г; варення – 205 г; яєчний жовток – 1 шт. Приготування Пропонуємо вам ще один спосіб, як швидко приготувати рулет з варенням. Листкове тісто розкачуємо на столі, припорошенном борошном. Потім присипаємо поверхню крохмалем і викладаємо тонким шаром варення. Акуратно згортаємо заготовку в щільний рулет, викладаємо його на пергамент і промазуємо з усіх боків збитим яєчним жовтком. Відправляємо ласощі в розігріту духовку і засікаємо на 20-25 хвилин. Після цього акуратно дістаємо рулет, остуджуємо і прикрашаємо цукровою пудрою.