Вернуться назад Распечатать

Рецепт рулету з варенням в домашніх умовах

Рецепт рулету з варенням в домашніх умовах
Рецепт рулету з варенням в домашніх умовах обов'язково сподобається всім зайнятим господиням. Таким ласощами можна сміливо пригощати своїх домочадців і гостей. Варення підійде практично будь-яке, але не занадто густу чи рідку.

Простий рецепт рулету з варенням


Інгредієнти:

  • яйця – 125 г;

  • сметана – 205 мл;

  • цукор – 110 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • борошно – 205 г;

  • варення – 115 мл;

  • масло вершкове;

  • цукрова пудра – 30 р.


  • Приготування
    Яйця вспушиваем міксером з цукром до утворення густої піни. Слідом додаємо борошно, кидаємо пакетик розпушувача і ретельно перемішуємо. Виливаємо тісто в прямокутну промаслений форму і випікаємо корж 20 хвилин при температурі 195 градусів. Готовий бісквіт накриваємо папером для випічки, обережно від'єднуємо краю і скачуємо в рулет. Накриваємо його рушником і залишаємо на 10 хвилин. Далі розгортаємо бісквітний рулет, промазуємо сметаною і варенням, а потім знову скачуємо. Поміщаємо ласощі в холодильник на 1 годину. Перед подачею страви, присипаємо його дрібною цукровою пудрою.

    Рулет з дріжджового тіста з варенням


    Інгредієнти:

  • яйце – 45 г;

  • молоко пастеризоване – 245 мл;

  • масло вершкове – 25 г;

  • борошно – 10 ст. ложок;

  • цукор – 35 г;

  • сухі дріжджі – 05 упаковки;

  • масло рослинне – 10 мл;

  • грушеве варення – 305 р.


  • Приготування
    В тепленькому молоці розчиняємо цукор і сухі дріжджі. Додаємо збиті яйця, вливаємо розтоплене вершкове масло і всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо м'яке тісто, ліпимо з нього кульку і залишаємо в теплому місці на 2 години, накривши рушником. Далі гарненько обминаємо його, розгортаємо в прямокутний пласт і зверху рівномірно розподіляємо варення. Формуємо щільний рулет, перекладаємо його на промаслений лист і ставимо на півгодини в гарячу духовку.

    Рулет з листкового тіста з варенням


    Інгредієнти:

  • тісто листкове – 505 г;

  • цукрова пудра – за смаком;

  • крохмаль – 15 г;

  • варення – 205 г;
  • Рецепт рулету з варенням в домашніх умовах

  • яєчний жовток – 1 шт.


  • Приготування
    Пропонуємо вам ще один спосіб, як швидко приготувати рулет з варенням. Листкове тісто розкачуємо на столі, припорошенном борошном. Потім присипаємо поверхню крохмалем і викладаємо тонким шаром варення. Акуратно згортаємо заготовку в щільний рулет, викладаємо його на пергамент і промазуємо з усіх боків збитим яєчним жовтком. Відправляємо ласощі в розігріту духовку і засікаємо на 20-25 хвилин. Після цього акуратно дістаємо рулет, остуджуємо і прикрашаємо цукровою пудрою.