Булочки – улюблений десерт до чаю, який чудово допомагає в ситуаціях, коли на порозі виявляються неждані гості. Існують дуже прості рецепти їх приготування, завдяки яким можна спекти ароматну і смачну випічку буквально за лічені хвилини. Весь секрет полягає в тому, яке тісто для булочок в духовці, ви виберіть.
Рецепт тіста на булочки в духовці
Інгредієнти: борошно – 515 м; сіль дрібна – 3 г; сир – 215 г; цукор – 45 г; яєчний жовток – 2 шт.; молоко нежирне – 245 мл; масло вершкове – 115 г; вода – 305 мл; дріжджі сухі швидкорозчинні – 10 г; масло рослинне – 25 мл Приготування Дріжджі кидаємо в миску, додаємо ложку цукру і заливаємо тепленькою водою. Все перемішуємо вінчиком і залишаємо суміш постояти, поки на поверхні не з'явиться пінна шапочка.
Молоко розігріваємо до гарячого стану, додаємо до нього сир і збиваємо масу блендером до однорідності. Слідом додаємо сіль, цукор і викладаємо розм'якшене вершкове масло. За допомогою блендера доводимо масу до кремового стану, а потім додаємо яєчні жовтки і перемішуємо. За цей час дріжджову суміш дозріла, і ми виливаємо її в основну масу. Борошно кілька разів просіваємо, а потім невеликими порціями всипаємо до решти інгредієнтів. Перемішуємо міксером все до загустіння і далі вимішуємо його чистими руками до м'якого еластичного стану. Далі збираємо його в клубок, перекладаємо в миску, прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце. Через 35 хвилин обминаємо його і знову ставимо підходити, а потім використовуємо готове сирне тісто для приготування булочок в духовці.
Смачне дріжджове тісто для булочок в духовці
Інгредієнти: молоко – 275 мл; масло вершкове – 95 г; борошно – 655 м; свіжі дріжджі – 25 г; сіль – 2 щіпки; ванілін; яйця – 85 м; цукор – 165 р. Приготування Молоко злегка підігріваємо в ковшичке, викладаємо в нього свіжі дріжджі і кидаємо ложку цукру. Все ретельно перемішуємо, додаємо трохи борошна, злегка збиваємо і залишаємо опару підходити на 30 хвилин. Як тільки суміш спіниться, вбиваємо в неї яйця і викладаємо розм'якшене вершкове масло. Кидаємо туди ж ванільний і звичайний цукор, а потім поступово вводимо муку. Замішуємо еластичне тісто для булочок, перекладаємо його на стіл, припорошений борошном, і змащуємо з усіх боків рослинним маслом. Гарненько вимішуємо тісто руками, а потім перекладаємо в глибоку ємність, накриваємо її рушником і ставимо в тепло підходити на 15 години. Після цього тісто для здобних булочок в духовці готове до використання.
Бездріжджове тісто для булочок в духовці
Інгредієнти: кефір – 455 мл; яйце – 40 г; сода харчова – 5 г; борошно – 725 г; сіль – щіпка. Приготування У густий кефір кидаємо дрібку солі, соди, перемішуємо і через кілька хвилин розбиваємо туди ж куряче яйце, додаємо борошно і вимішуємо м'яке тісто. Тепер кладемо його в плівку і прибираємо в холодильник на 15 години. Ось і все, швидке тісто для приготування булочок в духовці готове до використання.
Тісто для булочок в духовці на йогурті
Інгредієнти: борошно – 355 г; йогурт питний – 305 мл; масло рослинне – 10 мл; розпушувач – 10 г; цукор – 15 г; сіль – щіпка. Приготування Борошно высеиваем з сіллю, додаємо розпушувач і цукор. Питний йогурт з'єднуємо з рослинним маслом, а потім невеликими порціями всипаємо в цю суміш сухі інгредієнти і замішуємо однорідне тісто. Формуємо з нього клубок, перекладаємо на кухонний стіл і накриваємо чистим рушником. Приблизно через 15 хвилин тісто готове до приготування булочок.