Для тих, хто відмовляється готувати класичне листкове тісто, посилаючись на складність рецепту і брак часу, рекомендуємо зробити швидке листкове бездріжджове тісто по запропонованим нижче рецептами. Така основа листкової випічки дозволяє отримати цілком гідний смак виробів без особливих зусиль і тимчасових витрат.
Листкове бездріжджове тісто швидкого приготування - рецепт
Інгредієнти: борошно просеянная – 995 г; вершкове масло – 795 г; яйця добірні – 2 шт.; оцет яблучний 6% – 35 мл; крижана вода – 335-355 мл; кам'яна сіль – 7-10 р. Приготування Крім перерахованих вище продуктів нам знадобиться додатково мірна гуртка, в якій необхідно буде визначити необхідну кількість рідких компонентів. Вбиваємо в неї відбірні яйця, додаємо сіль і оцет, розмішуємо все хорошенечко за допомогою віночка і підливаємо крижану воду, щоб отримати загальний обсяг у розмірі півлітра.
Тепер просіваємо на стіл пшеничне борошно, обов'язково вищого сорту, і починаємо на охолодженої попередньо тертці перетирати добре заморожене вершкове масло, час від часу вмочуючи зріз в борошно. Після того, як все масло буде перетерто, починаємо збирати тісто в грудку. Акуратно підбираємо стружку з боків і укладаємо шаром один на одного, трохи притискаючи. Вимішувати таке тісто не можна, а тільки формувати з стружки загальний ком. Тепер кладемо його в пакет і поміщаємо на полицю холодильника на десять-дванадцять годин.
По закінченні часу можна приступати до формування виробів з швидкого листкового бездріжджового тіста. Невикористану частину продукту можна помістити в морозильну камеру, де воно, не втрачаючи своїх властивостей, може зберігатися кілька місяців.
Швидке листкове бездріжджове тісто - рецепт без яєць і оцту
Інгредієнти: борошно просеянная – 340 г; вершкове масло – 205 г; цукровий пісок – 10 г; крижана вода – 155 мл; кам'яна сіль – щіпка. Приготування У воді розчиняємо цукровий пісок і дрібку солі і ставимо рідку основу тесту на деякий час в морозильну камеру для швидкого охолодження. На стіл просіваємо борошно вищого сорту і викладаємо порзане на шматочки вершкове селянське охолоджене масло. Тепер за допомогою все того ж ножа рубаємо масло
з борошном до отримання рівномірної крихти. Тепер підливаючи в борошно з маслом потроху крижану воду з цукром і сіллю, збираємо масу в загальний ком, намагаючись інтенсивно не вимішувати. Тепер поміщаємо борошняний кулю в пакет і розташовуємо в холодильнику на кілька годин. По закінченні часу на припыленной борошном поверхні розкачуємо тісто до отримання тонкого шару, який складаємо вчетверо і знову розгортаємо. Повторюємо процедуру ще раз, після чого можемо приступати до формування виробів.