Вернуться назад Распечатать

Тісто для ватрушок з сиром

Тісто для ватрушок з сиром
Тісто для ватрушок з сиром може бути будь-яким: прісним, здобним, пісочним або навіть листковим. Давайте ж разом розглянемо з вами деякі рецепти його приготування.
Дріжджове тісто на ватрушки з сиром
Інгредієнти:

  • дріжджі швидкорозчинні – 10 г;

  • борошно – 425 г;

  • цукор – на смак;

  • молоко – 265 мл;

  • масло вершкове – 55 г;

  • сіль йодована – щіпка.


  • Приготування
    Підігріваємо Молоко, додаємо цукор і дріжджі. Розмішуємо злегка і залишаємо опару при кімнатній температурі на 10 хвилин. Далі кладемо розтоплене вершкове масло, сіль і вводимо просіяне борошно. Вимішуємо еластичне здобне тісто для ватрушок з сиром і залишаємо його на 30 хвилин. Після, поділяємо на однакові кульки, накриваємо рушником і наполягаємо 25 хвилин. Після цього переходимо до формування і випікання булочок.
    Рецепт тіста на ватрушки з сиром
    Інгредієнти:

  • житнє борошно – 250 г;

  • дріжджі свіжі – 20 г;

  • молоко пастеризоване – 220 мл;

  • масло вершкове – 10 г;

  • сіль екстра – щіпка.


  • Приготування
    У підігрітому молоці розчиняємо дріжджі і житнє борошно. Після підняття, кидаємо невеликий шматочок вершкового масла і трохи солі. Вимішуємо еластичне тісто для ватрушок з сиром і потім випікаємо їх в духовці.
    Пісочне тісто для ватрушки з сиром
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 205 г;

  • домашнє масло вершкове – 135 г;

  • яйце С1 – 1 шт.;

  • цукор білий – 120 р.


  • Приготування
    Борошно просіваємо кілька разів і розминаємо руками з охолодженим, подрібненим на тертці вершковим маслом. В отриману крихту розбиваємо яйце, висипаємо цукровий пісок і замішуємо однорідне пружне тісто для майбутньої королівської ватрушки.
    Тісто для ватрушок з сиром без дріжджів
    Інгредієнти:

  • борошно – 720 г;

  • сметана – 115 мл;

  • домашнє масло вершкове – 20 г;

  • цукор – 10 г;

  • кефір – 120 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    У мисці змішуємо сметану з розтопленим маслом. Далі виливаємо теплий кефір, кидаємо цукор, трохи солі і вводимо просіяне борошно. Замішуючи пружне тісто, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин, а потім переходимо до приготування ватрушок.
    Тісто для ватрушок з сиром
    Інгредієнти:

  • сир – 520 г;

  • яйце С1 – 3 шт.;

  • рослинне масло – 220 мл;

  • цукор – 215 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • ванілін;

  • борошно – 745 р.


  • Приготування
    Сир з'єднайте з цукровим піском і поступово вбиваємо курячі яйця. Вводимо масло і гарненько все перемішуємо. Борошно просіваємо, додаємо ванілін і розпушувач, а потім з'єднуємо з сирною масою і вимішуємо однорідне тісто, яке залишаємо підходити на 2 години.