Тісто для ватрушок з сиром може бути будь-яким: прісним, здобним, пісочним або навіть листковим. Давайте ж разом розглянемо з вами деякі рецепти його приготування.
Дріжджове тісто на ватрушки з сиром
Інгредієнти: дріжджі швидкорозчинні – 10 г; борошно – 425 г; цукор – на смак; молоко – 265 мл; масло вершкове – 55 г; сіль йодована – щіпка. Приготування Підігріваємо Молоко, додаємо цукор і дріжджі. Розмішуємо злегка і залишаємо опару при кімнатній температурі на 10 хвилин. Далі кладемо розтоплене вершкове масло, сіль і вводимо просіяне борошно. Вимішуємо еластичне здобне тісто для ватрушок з сиром і залишаємо його на 30 хвилин. Після, поділяємо на однакові кульки, накриваємо рушником і наполягаємо 25 хвилин. Після цього переходимо до формування і випікання булочок.
Рецепт тіста на ватрушки з сиром
Інгредієнти: житнє борошно – 250 г; дріжджі свіжі – 20 г; молоко пастеризоване – 220 мл; масло вершкове – 10 г; сіль екстра – щіпка. Приготування У підігрітому молоці розчиняємо дріжджі і житнє борошно. Після підняття, кидаємо невеликий шматочок вершкового масла і трохи солі. Вимішуємо еластичне тісто для ватрушок з сиром і потім випікаємо їх в духовці.
Пісочне тісто для ватрушки з сиром
Інгредієнти: борошно пшеничне – 205 г; домашнє масло вершкове – 135 г; яйце С1 – 1 шт.; цукор білий – 120 р. Приготування Борошно просіваємо кілька разів і розминаємо руками з охолодженим, подрібненим на тертці вершковим маслом. В отриману крихту розбиваємо яйце, висипаємо цукровий пісок і замішуємо однорідне пружне тісто для майбутньої королівської ватрушки.
Тісто для ватрушок з сиром без дріжджів
Інгредієнти: борошно – 720 г; сметана – 115 мл; домашнє масло вершкове – 20 г; цукор – 10 г; кефір – 120 мл; сіль – щіпка. Приготування У мисці змішуємо сметану з розтопленим маслом. Далі виливаємо теплий кефір, кидаємо цукор, трохи солі і вводимо просіяне борошно. Замішуючи пружне тісто, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин, а потім переходимо до приготування ватрушок.
Тісто для ватрушок з сиром
Інгредієнти: сир – 520 г; яйце С1 – 3 шт.; рослинне масло – 220 мл; цукор – 215 г; розпушувач – 15 г; ванілін; борошно – 745 р. Приготування Сир з'єднайте з цукровим піском і поступово вбиваємо курячі яйця. Вводимо масло і гарненько все перемішуємо. Борошно просіваємо, додаємо ванілін і розпушувач, а потім з'єднуємо з сирною масою і вимішуємо однорідне тісто, яке залишаємо підходити на 2 години.