Вернуться назад Распечатать

Рецепт торта «Мурашника» зі згущеним молоком

Рецепт торта «Мурашника» зі згущеним молоком
Для багатьох торт «Мурашник» асоціюється з часом радянської епохи, навіваючи ностальгічні спогади щасливого дитинства. Але і ті, хто пробує цей прекрасний десерт вперше, стають його вірними шанувальниками. Господині ж люблять це ласощі не тільки за чудовий смак, але ще й за просту і доступну технологію приготування.

Торт «Мурашник» з печива зі згущеним молоком - найпростіший рецепт


Інгредієнти:

  • печиво пісочне – 740 г;

  • варена згущене молоко – 525 г;

  • селянське вершкове масло – 220 г;

  • горіхи будь – 280 м;

  • пудра цукрова – 100 г;

  • мак і натертий шоколад для прикраси.


  • Приготування
    Мурашник з печива готується без особливих зусиль, так як не вимагає тривалого процесу приготування тіста і метушні з його випіканням. В даному випадку починаємо з приготування крему. Для цього розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою і трохи збиваємо до однорідності і легкості. Потім, продовжуючи працювати міксером, потроху вводимо варену згущенку і пробиваємо масу до максимально можливої однорідності.
    Тепер розламуємо печиво на шматочки, подрібнюємо до бажаного розміру крихти горіхи і змішуємо все з приготованим кремом. Тепер викладаємо пухку солодку масу на блюдо гіркою у вигляді мурашника і притрушиваем зверху прожареним маком і натертим темним шоколадом.
    Даємо тортику вистоятися і просочитися в холодильнику кілька годин і можемо пробувати.

    Класичний рецепт торта «Мурашник» зі згущеним молоком


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • пшенична просеянная борошно – 580 г;

  • цукровий пісок – 90 г;

  • сметана – 210 г;

  • масло вершкове або маргарин – 210 г;

  • сіль велика – 1 невелика щіпка;

  • сода харчова – 05 ч. ложечки;


  • Для крему:

  • варена згущене молоко – 390 г;

  • селянське вершкове масло – 190 г;

  • горіхи будь-які на вибір – за смаком;

  • мак і натертий шоколад для прикраси.


  • Приготування
    У мисці змішати просіяне борошно з цукровим піском, додати м'яке масло або маргарин і ретельно розтираємо. Тепер додаємо сметану, погашену оцтом соду, щіпку солі і виробляємо заміс м'якого і зовсім не липкого тіста. Далі нам необхідно буде провернути через м'ясорубку, відрізаючи ножем невеликі фрагменти виходить з грат «соломки» і укладаючи їх на промаслений лист. Маємо заготовки в
    Рецепт торта «Мурашника» зі згущеним молоком
    прогрітій духовці і даємо їм запектися до красивого золотистого відтінку при температурі 180 градусів.
    Поки готове печиво остигає, розбиваємо за допомогою міксера м'яке вершкове масло для крему і додаємо потроху згущене варене молоко, домагаючись у результаті однорідної маси.
    Печиво розламуємо на шматочки, скориставшись для полегшення качалкою або товкачиком, і змішуємо згодом отриману крихту з кремом. Викладаємо солодку масу на блюдо гіркою, притрушиваем шоколадом і за бажанням маком і ставимо на полицю холодильника для просочення на кілька годин.