Для багатьох торт «Мурашник» асоціюється з часом радянської епохи, навіваючи ностальгічні спогади щасливого дитинства. Але і ті, хто пробує цей прекрасний десерт вперше, стають його вірними шанувальниками. Господині ж люблять це ласощі не тільки за чудовий смак, але ще й за просту і доступну технологію приготування.
Торт «Мурашник» з печива зі згущеним молоком - найпростіший рецепт
Інгредієнти: печиво пісочне – 740 г; варена згущене молоко – 525 г; селянське вершкове масло – 220 г; горіхи будь – 280 м; пудра цукрова – 100 г; мак і натертий шоколад для прикраси. Приготування Мурашник з печива готується без особливих зусиль, так як не вимагає тривалого процесу приготування тіста і метушні з його випіканням. В даному випадку починаємо з приготування крему. Для цього розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукровою пудрою і трохи збиваємо до однорідності і легкості. Потім, продовжуючи працювати міксером, потроху вводимо варену згущенку і пробиваємо масу до максимально можливої однорідності.
Тепер розламуємо печиво на шматочки, подрібнюємо до бажаного розміру крихти горіхи і змішуємо все з приготованим кремом. Тепер викладаємо пухку солодку масу на блюдо гіркою у вигляді мурашника і притрушиваем зверху прожареним маком і натертим темним шоколадом.
Даємо тортику вистоятися і просочитися в холодильнику кілька годин і можемо пробувати.
Класичний рецепт торта «Мурашник» зі згущеним молоком
Інгредієнти: Для тіста:
пшенична просеянная борошно – 580 г; цукровий пісок – 90 г; сметана – 210 г; масло вершкове або маргарин – 210 г; сіль велика – 1 невелика щіпка; сода харчова – 05 ч. ложечки; Для крему:
варена згущене молоко – 390 г; селянське вершкове масло – 190 г; горіхи будь-які на вибір – за смаком; мак і натертий шоколад для прикраси. Приготування У мисці змішати просіяне борошно з цукровим піском, додати м'яке масло або маргарин і ретельно розтираємо. Тепер додаємо сметану, погашену оцтом соду, щіпку солі і виробляємо заміс м'якого і зовсім не липкого тіста. Далі нам необхідно буде провернути через м'ясорубку, відрізаючи ножем невеликі фрагменти виходить з грат «соломки» і укладаючи їх на промаслений лист. Маємо заготовки в
прогрітій духовці і даємо їм запектися до красивого золотистого відтінку при температурі 180 градусів.
Поки готове печиво остигає, розбиваємо за допомогою міксера м'яке вершкове масло для крему і додаємо потроху згущене варене молоко, домагаючись у результаті однорідної маси.
Печиво розламуємо на шматочки, скориставшись для полегшення качалкою або товкачиком, і змішуємо згодом отриману крихту з кремом. Викладаємо солодку масу на блюдо гіркою, притрушиваем шоколадом і за бажанням маком і ставимо на полицю холодильника для просочення на кілька годин.