Знамениті кокосові батончики у молочному шоколаді вже давно підкорили серця завзятих ласунів і не здають своїх позицій, незважаючи на все різноманіття нових ласощів, щогодини з'являються на ринку. Що і говорити, класичне поєднання солодкої кокосової начинки з оболонкою з шоколаду не раз обігрувалася навіть у домашніх десертах. Одним з таких – торту «Баунті» – ми й вирішили присвятити цей матеріал.
Торт «Баунті» – рецепт
Почнемо з незвичайного торта, що представляє собою послідовність шарів кокосової меренги і шоколадного крему. Таку версію «Баунті» в супермаркеті не знайти.
Інгредієнти: Для кокосової меренги:
яєчні білки - 9 шт.; цукор - 310 г; кокосова стружка - 210 г; щіпка солі. Для крему:
яєчні жовтки - 11 шт.; цукровий пісок - 115 г; шоколад темний - 310 г; вершкове масло - 310 г; молоко - 55 мл Приготування Почніть з приготування меренги. Покрийте деко пергаментом і промаслите папір. Збийте яєчні білки до формування стійких піків, підсипавши до них дрібку солі. Коли піки утворюються, не зупиняйте ходу міксера, а лише трохи зменшіть його швидкість і почніть посипати цукор. Дайте меренге стати блискучою, після чого обережно змішайте її з кокосовою стружкою. Розподіліть масу аркушем пергаменту максимально рівномірно.
Меренгу слід сушити при не дуже високій температурі, приблизно 130-150 градусах. Через перші півгодини сушіння перевірте шар меренги і якщо він висох – виймайте деко з духовки. Після охолодження розділіть пласт меренги натроє.
Тепер до крему. Збийте яєчні жовтки з цукром і додайте їх на водяній бані. При постійному помішуванні, дочекайтеся, поки суміш придбає кремоподібну консистенцію, додайте до неї масло, молоко і шоколад. Після розтоплення і змішування всіх компонентів разом, почніть пошарово викладати їх у форму. Дайте торту охолонути перед нарізкою.
Рецепт кокосового торта «Баунті» в домашніх умовах
Цей торт «Баунті» теж має не зовсім звичайну структуру. В його основі лежить шоколадний бісквіт, поверх якого має пудингообразная маса з кокосовою стружкою. Готовий торт покривається шоколадною глазур'ю і може подаватися відразу ж.
Інгредієнти: Для бісквіта: яйця - 5 шт.; цукор - 115 мл; борошно - 115 г; какао - 45 мл; розпушувач - 5 р. Для кокосового пудингу:
молоко - 715 мл; цукор - 85 м; сухий пудинг - 1 пакет; вершкове масло - 210 г; кокосова стружка - 230 р. Для глазурі:
чорний шоколад - 175 г; вершкове масло - 35 р. Приготування Перед тим, як приготувати торт «Баунті», необхідно буде зайнятися бісквітом, для якого яєчні білки збиваються до піків. Окремо збиваються і жовтки, до них попередньо підсипають цукор, а потім додають какао і розпушувач. Жовтки змішують з білковою піною і обережно всипають до них борошно, постійно і плавно перемішуючи. Перелийте тісто у покритий пергаментом деко і відправте в духовку при 180 на півгодини.
2/3 молока влийте в сотейник і почніть плавно підігрівати разом з цукром і маслом. Коли шматочки масла повністю розійдуться, всипте цукрову пудру. В останньому холодному молоці розведіть вміст сухого пудингу і додайте все до кокосової масі.
Бісквітну основу помістіть у форму і розподіліть кокосовий пудинг поверх. Дайте пудингу застигнути, після чого покрийте все шоколадною глазур'ю.
Шоколадний торт «Баунті» без випічки – рецепт
Інгредієнти: Для основи:
горіхи - 1 ст.; фініки - 8 шт.; какао - 45 г; вода - 35 мл Для начинки:
кешью (вимочені) - 2 ст.; кокосова стружка - 1 ст.; кокосове масло - 165 г; мед - 115 мл; вода - 65 мл Приготування Збийте Блендером до кремоподібної консистенції інгредієнти основи і начинки. Викладіть основу у форму, розрівняйте, покрийте начинкою і залиште до повного застигання.