Вернуться назад Распечатать

Торт «Баунті»

Торт «Баунті»
Знамениті кокосові батончики у молочному шоколаді вже давно підкорили серця завзятих ласунів і не здають своїх позицій, незважаючи на все різноманіття нових ласощів, щогодини з'являються на ринку. Що і говорити, класичне поєднання солодкої кокосової начинки з оболонкою з шоколаду не раз обігрувалася навіть у домашніх десертах. Одним з таких – торту «Баунті» – ми й вирішили присвятити цей матеріал.

Торт «Баунті» – рецепт


Почнемо з незвичайного торта, що представляє собою послідовність шарів кокосової меренги і шоколадного крему. Таку версію «Баунті» в супермаркеті не знайти.
Інгредієнти:
Для кокосової меренги:

  • яєчні білки - 9 шт.;

  • цукор - 310 г;

  • кокосова стружка - 210 г;

  • щіпка солі.


  • Для крему:

  • яєчні жовтки - 11 шт.;

  • цукровий пісок - 115 г;

  • шоколад темний - 310 г;

  • вершкове масло - 310 г;

  • молоко - 55 мл


  • Приготування
    Почніть з приготування меренги. Покрийте деко пергаментом і промаслите папір. Збийте яєчні білки до формування стійких піків, підсипавши до них дрібку солі. Коли піки утворюються, не зупиняйте ходу міксера, а лише трохи зменшіть його швидкість і почніть посипати цукор. Дайте меренге стати блискучою, після чого обережно змішайте її з кокосовою стружкою. Розподіліть масу аркушем пергаменту максимально рівномірно.
    Меренгу слід сушити при не дуже високій температурі, приблизно 130-150 градусах. Через перші півгодини сушіння перевірте шар меренги і якщо він висох – виймайте деко з духовки. Після охолодження розділіть пласт меренги натроє.
    Тепер до крему. Збийте яєчні жовтки з цукром і додайте їх на водяній бані. При постійному помішуванні, дочекайтеся, поки суміш придбає кремоподібну консистенцію, додайте до неї масло, молоко і шоколад. Після розтоплення і змішування всіх компонентів разом, почніть пошарово викладати їх у форму. Дайте торту охолонути перед нарізкою.

    Рецепт кокосового торта «Баунті» в домашніх умовах


    Цей торт «Баунті» теж має не зовсім звичайну структуру. В його основі лежить шоколадний бісквіт, поверх якого має пудингообразная маса з кокосовою стружкою. Готовий торт покривається шоколадною глазур'ю і може подаватися відразу ж.
    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • яйця - 5 шт.;

  • цукор - 115 мл;

  • борошно - 115 г;

  • какао - 45 мл;

  • розпушувач - 5 р.


  • Для кокосового пудингу:

  • молоко - 715 мл;

  • цукор - 85 м;

  • сухий пудинг - 1 пакет;

  • вершкове масло - 210 г;

  • кокосова стружка - 230 р.


  • Для глазурі:

  • чорний шоколад - 175 г;

  • вершкове масло - 35 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати торт «Баунті», необхідно буде зайнятися бісквітом, для якого яєчні білки збиваються до піків. Окремо збиваються і жовтки, до них попередньо підсипають цукор, а потім додають какао і розпушувач. Жовтки змішують з білковою піною і обережно всипають до них борошно, постійно і плавно перемішуючи. Перелийте тісто у покритий пергаментом деко і відправте в духовку при 180 на півгодини.
    2/3 молока влийте в сотейник і почніть плавно підігрівати разом з цукром і маслом. Коли шматочки масла повністю розійдуться, всипте цукрову пудру. В останньому холодному молоці розведіть вміст сухого пудингу і додайте все до кокосової масі.
    Бісквітну основу помістіть у форму і розподіліть кокосовий пудинг поверх. Дайте пудингу застигнути, після чого покрийте все шоколадною глазур'ю.

    Шоколадний торт «Баунті» без випічки – рецепт


    Інгредієнти:
    Для основи:

  • горіхи - 1 ст.;

  • фініки - 8 шт.;

  • какао - 45 г;

  • вода - 35 мл
  • Торт «Баунті»


    Для начинки:

  • кешью (вимочені) - 2 ст.;

  • кокосова стружка - 1 ст.;

  • кокосове масло - 165 г;

  • мед - 115 мл;

  • вода - 65 мл


  • Приготування
    Збийте Блендером до кремоподібної консистенції інгредієнти основи і начинки. Викладіть основу у форму, розрівняйте, покрийте начинкою і залиште до повного застигання.