Не кожній хазяєчці по силам прикрасити торт самостійно. Хоча, для успішного результату не обов'язково ходити на курси для кондитерів. Головне-проявити фантазію і терпіння, практикуючись у створенні солодких фрагментів і поступово відточуючи навички.
Як красиво прикрасити торт шоколадним кремом в домашніх умовах?
З шоколаду можна зробити чудовий крем – ганаш . Він добре застигає, зберігаючи щільність і форму створеного візерунка. Навіть химерні фігури і оригінальний орнамент можна з нього зробити. Для цього на пергамент олівцем нанесіть малюнок. Використовуючи конус з пергаменту, нанесіть ганаш на підготовлений трафарет і приберіть в холодильник. Стрічка не повинна повністю застигнути. Поки крем ще пластичний оберніть заготівлею торт і в такому положенні дайте остаточно схопитися і застигнути, потім приберіть пергамент.
title="Як красиво прикрасити торт?">
Також можна зробити чудові фігурки з такого крему. Підготуйте шаблон з контурами метелики, помістіть його під аркуш пергаменту й перенесіть малюнок кондитерським мішком з тоненькою насадкою.
href="/sites/default/files/39/2016-05-06_0934/kak_ukrasit_tort_kremom_4.jpg" title="Як красиво прикрасити торт?">
Далі по центру зігніть аркуш. Охолодіть.
Як прикрасити бісквітний торт для дитячого свята?
Чудовим варіантом прикраси дитячого торта є мастика. За консистенцією вона схожа на пластилін. З неї ліплять дивовижні фігурки, які безсумнівно порадують малюків. Можна придбати готову мастику в кондитерському магазині, однак і приготувати її самостійно можна. А найкращою основою для такого варіанту декору стануть бісквітні коржі.
Для домашньої мастики, потрібно згущене молоко і цукрова пудра (краще покупна). Компоненти беруть в однакових пропорціях і просто змішують. Виходить суміш, що нагадує тісто. Така мастика миттєво висихає, тому її потрібно обернути плівкою.
Домашню мастику можна наповнити будь-яким кольором. Для цього розділіть масу на потрібну кількість порцій, додайте в кожну барвник, в ідеалі гелевий і вимісіть масу руками до рівномірного розподілу кольору.
Далі дотримуйтеся своєї фантазії, розробляйте неповторні десерти.
[group1] []" href="/sites/default/files/39/2016-05-06_0938/kak_ukrasit_detskiy_tort_2.jpg" title="Як прикрасити дитячий торт?">
Як прикрасити торт фруктами в домашніх умовах?
Тим, хто не вміє поводитися з мастикою або відсаджувати візерунки з крему, пропонуємо найпростіший спосіб перетворення простого торта в щось незвичайне, використовуючи доступні ягоди і фрукти в оформленні. Це чудове різноманітність кольору і смаку здатне перетворити будь-який десерт.
Головне правило такого оформлення домашнього ласощі дуже просте: чим більш різноманітні фрукти використовуються, тим краще. При цьому розподіляти на поверхні їх можна хаотично. Також можна фруктові візерунки покрити желатином або вирізати у формі квітів, застосувавши базові навички карвінгу.
Як прикрасити торт вершками?
Найпростіший вершковий крем можна готувати з желатином. Він неодмінно застигне і буде тримати правильну форму.
Якісний крем роблять виключно з відповідних вершків, тобто жирність – не менше 33%, вони повинні бути неодмінно натуральні і без рослинного жиру.
Інгредієнти: вершки – 245 мл; желатин – 10 г; цукрова пудра (просеянная) – 125 г; кипяченная вода – 110 мл; ваніль. Приготування Замочіть желатин у воді, залиште на 35 хвилин для набухання. Потім визначте ємність на конструкцію з водяною лазнею і, постійно помішуючи, розтопити (головне не кип'ятити!). Як тільки желатинова маса стала однорідною, без грудочок і бульбашок – зніміть з вогню і охолодіть.
Тим часом збивайте міксером вершки – 5 хвилин на середній швидкості і потім 7-10 – на максимальній. В процесі розмірено всипайте пудру і вже в самому кінці додайте ваніль.
У збиті вершки потроху вливайте остиглий желатин, ще раз збийте.
Такий крем не можна зберігати в теплі. Тому відразу ж декорують торт або приберіть його в холодильник.