Для зайнятих господинь пропонуємо варіанти швидкого, але не менш смачного, ніж традиційний, торт без випічки. Оформляються такі вироби в лічені хвилини, а від вас буде потрібно тільки дочекатися просочування ласощі або його застигання в залежності від рецептури в холодильнику.
Торт без випічки печива і сметани
Інгредієнти: печиво пісочне – 560 г; сметана жирністю 20% – 890 м; цукровий пісок – 300 г або по смаку; горіхи волоські – 200 г або по смаку; родзинки та інші сухофрукти – за смаком. Приготування Форму або будь-яке зручне посудину вистилаємо харчовою плівкою і викладаємо дно печивом, щоб укласти його якомога щільніше. Сметану обробляємо з цукровим піском до пишної текстури і загустіння, після цього додаємо подрібнені горіхи, промиті родзинки, нарізані шматочками сухофрукти і перемішуємо ретельно. Просочуємо отриманим кремом вкладене у форму печиво, викладаємо наступний його шар, який також рясно промазуємо кремом. Повторюємо шари, поки закінчиться печиво і крем, а потім прикриваємо тортик плівкою зверху і поміщаємо на полицю холодильника на п'ять-сім годин.
Аналогічним способом можна приготувати торт без випічки печива і вареного згущеного молока, замінивши нею крем зі сметаною. Але в цьому випадку печиво необхідно додатково збризнути трохи міцним чаєм або кавою, щоб виріб не вийшло сухим.
Желейний торт без випічки з фруктами
Інгредієнти: сметана домашня – 390 мл; желатинові гранули – 15 г; будь пісочне печиво – 220 г; цукровий пісок – 220 г; стиглі бананові плоди – 350 г; стиглі плоди ківі – 250 р. Приготування Гранули желатину заливаємо холодною водою згідно інструкції і даємо постояти для набухання, після чого прогріваємо масу на водяній бані, розмішуючи до повного розчинення всіх крупиночек. Сметану домашню обробляємо міксером спочатку самостійно, а потім з цукровим піском до розчинення солодких кристалів. Продовжуючи процес збивання, вливаємо розбещений і трохи остиглий желатин і добиваємося однорідності суміші.
Нарізаємо пластинами очищені бананові плоди ківі і красиво укладаємо в форму, застелену харчовою плівкою. Заливаємо фрукти невеликою кількістю сметанно-желатинової суміші і викладаємо зверху разломанное печиво. Знову трохи крему, а потім знову шар фруктів і печива. Повторюємо шари, поки закінчаться всі компоненти, після чого прибираємо його для застигання на полицю холодильника на кілька годин. По готовності перевертаємо десерт на широке блюдо, позбавляє від плівки і подаємо до столу, розрізавши на порції.
Банановий торт без випічки пряників
Інгредієнти: пряники молочні і шоколадні – по 400 г; цукровий пісок – 390 г; сметана домашня – 950 г; стиглі банани – 950 г; волоські горіхи подрібнені – 150 р. Приготування В даному випадку для приготування торта без випічки використовується три основи: пряники, сметанний крем і бананові плоди. Також нам знадобиться роз'ємна форма діаметром не менше 26 див.
Першим ділом готуємо сметанний крем. Для цього домашню або промислову густу, жирну сметану обробляємо міксером до загустіння, після чого підсипаємо потроху цукровий пісок і продовжуємо
збивати до тих пір, поки розчиняться всі солодкі кристали. Кількість цукру можна варіювати в більшу або меншу сторону, орієнтуючись на свої смакові уподобання. Тепер очищаємо і нарізаємо пластинами банани і розрізаємо пряники на гуртки.
Збираємо роз'ємну форму і викладаємо гуртки пряників першим шаром, намагаючись заповнити всі порожнечі. Просочуємо все грунтовно сметанним кремом і розкладаємо тепер банани. Поливаємо кремом і фруктовий шар і знову викладаємо пряники. Продовжуємо оформляти тортик до закінчення всіх компонентів, а потім притрушиваем зверху горіхами і ставимо на полицю холодильника просочуватися як мінімум на ніч.