Приготування торта власноруч може стати непростим завданням для недосвідченої господині. Якщо ви хочете набратися досвіду в приготуванні домашньої випічки, експериментувати з різноманітними рецептами і приготувати ласощі без клопоту, то наші базові поради щодо того, як спекти торт, прийдуть на допомогу.
Як спекти торт «Зебра» в домашніх умовах?
Смугастий торт «Зебра» виглядає оригінально і яскраво компанії навіть самого простого крему і без надмірностей в декорі, а домогтися бажаних чітких меж кольору між коржами куди простіше, ніж ви могли б подумати.
Інгредієнти: борошно - 245 г; цукор - 155 г; розпушувач - 5 г; какао - 35 г; яйця - 4 шт.; рослинне масло - 235 мл; молоко - 235 мл Приготування Сухий основою тесту є суміш борошна і розпушувача. Окремо збиваються яйця і цукор. Збивання продовжують рівно до тих пір, поки маса не збільшиться в об'ємі і не змінить колір на більш світлий. До повітряної яєчної суміші додають молоко і рослинне масло. Після повторного збивання, рідини порційно підливають до сухої суміші інгредієнтів, продовжуючи замішування. Розділивши готове тісто навпіл, змішайте другу його половину з какао-порошком.
Озброївшись невеликим склянкою, відміряйте рівні порції суміші (обсягом приблизно півсклянки) і по черзі вливайте їх в центр обраної форми. Випікайте торт близько 40 хвилин при 180 градусах.
Після охолодження корж можна покрити звичайним масляним кремом , рецепт якого нам доводилося описувати раніше, а можна полити розтопленим шоколадом.
Як спекти смачний і простий торт?
Якщо ви хочете заощадити час і скоротити кількість використовуваних інгредієнтів, то пустіть в хід цей рецепт. На виході ви отримаєте щільний і вологий шоколадний корж, по своїй текстурі нагадує брауні, який ми покриємо кремом з шоколадною пастою.
Інгредієнти: Для коржа:
молоко - 235 мл; шоколад - 410 г; мед - 55 мл; яйця - 6 шт.; мигдальна борошно - 245 р. Для крему:
вершкове масло - 215 г; цукор - 55 г; шоколадна паста - 55 г; вершки - 35 мл Приготування Покладіть шоколад разом з медом і молоком на слабкий вогонь. При постійному помішуванні дайте шматочків шоколаду розплавитися і зніміть посуд з вогню. Поки шоколадна суміш охолоджується, збийте яйця разом з мигдальною борошном. До отриманої суміші додайте шоколад і добре перемішайте. Розподіліть всі 18 см формі і випікати при 150 градусах протягом години.
Коли корж охолоне, покрийте його простим кремом зі збитого дочиста масла з цукром, шоколадною пастою і вершками. Відмінним доповненням можуть стати свіжі ягоди.
Як спекти шоколадний бісквітний торт?
Якщо ви не можете визначитися з рецептом, то завжди робіть вибір на користь класики – шоколадного торта. Наш буде складатися з базових бісквітних коржів, перемазанних кремом на основі крем-сиру.
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 275 г; цукор - 165 г; сода - 1/2 ст. ложки; какао - 45 г; вершкове масло - 115 г; кефір - 175 мл; яйце - 1 шт.; кава - 115 мл Для крему:
крем-сир - 345 г; вершкове масло - 115 г; цукрова пудра - 155 р. Приготування Перед тим, як спекти коржі для торта, необхідно неодмінно пропустити какао і борошно через сито. Для бісквітів цей крок є надзвичайно важливим, оскільки позначається на легкості і м'якості готових коржів.
Після того як сухі компоненти будуть просіяні, до них додають соду і добре перемішують.
Окремо слід збити масло з цукром і яйцем. Отриману суміш поперемінно вливають до сухих інгредієнтів, продовжуючи збивання тіста на мінімальній швидкості. У самому фіналі, вже в готове тісто вливають гарячий кави. Тісто розподіляється в парі промасленных форм і випікається при 180 протягом 40 хвилин.
Охолоджені коржі покривають кремом з вбитого з крем-сиром м'якого масла і цукрової пудри.