Такий матеріал для декору кондитерських виробів як мастика став широко використовуватися вже порівняно давно, але й досі користується шаленою популярністю. І це зрозуміло, адже мастика довго зберігається, дуже зручна у використанні, пластична і з неї можна зліпити найскладніші деталі декору, зробити поверхню торта ідеально рівною, а ще вона їстівна. Але наша сьогоднішня стаття для тих, хто тільки починає своє знайомство з таким матеріалом як мастика. Тут ми розповімо і покажемо механізм створення одного з самих простих прикрас з мастики.
Проста прикраса для торта з мастики своїми руками майстер клас для початківців
Для такого простого квітки нам знадобиться: мастика біла, мастика рожева, барвник рожевий, стакан, фольга, ножиці, пінцет, качалка, їстівний бісер, готові тичинки, форма для вирізання у вигляді квітки або трафарет і ніж, пензлики, шматочки пеноплена (у нього часто упаковують техніку), і паличка для моделювання або будь подовжений предмет з округлим краєм, наприклад, ручка.
На склянку зверху одягаємо шматочок фольги і трохи прогибаем всередину.
Мастику розгортаємо в тонкий пласт і з рожевою мастики вирізаємо заготовку-квіточка. Якщо у вас немає форми зробіть це ножем або ножицями використовуючи трафарет. Тепер інструментом з круглим краєм проходимся по краю пелюсток, истончая їх, завдяки цьому вони стануть злегка хвилястими.
Вставляємо заготовку на склянку, а пелюстки піднімаємо, підкладаючи під них шматочки пеноплена. Можна також використовувати шматочки фольги, скатав з неї кульки.
Таким же чином вирізаємо квіточка поменше з білої мастики.
Можна покрити його перламутровим блиском, також робимо хвилясті краї і кріпимо до першої рожевої заготівлі, просто змастивши місце з'єднання водою. Під пелюсточки теж підставляємо підкладки.
Тепер виріжемо зовсім маленький рожевий квіточку і виконати всі ті ж маніпуляції, що і з попередніми.
З білої мастики скачаємо невеликий кульку і сплюснем його злегка, щоб вийшла деталь схожа на таблетку. Покриваємо її водою і присипаємо бісером, кріпимо у центрі нашого квітки, також за допомогою води.
Тепер з допомогою пінцета вставляємо в центр квітки тичинки. Їх можна придбати вже готові або зробити самим з волосіні, клею ПВА і фарби.
На пензлик набираємо трохи рожевого барвника і припыляем центр. Даємо квітці висохнути в такому положенні хоча б добу, а потім переносимо на торт.