Рецепт цього торта сподобається всім любителям горіхів і шоколаду. У приготуванні, такий десерт досить простий, тому запасайтеся потрібними інгредієнтами і приступайте до випічки негайно.
Рецепт приготування торта «Повітряний снікерс»
Інгредієнти: Бісквіт:
жовтки курячих яєць – 6 шт.; цукор – 275 г; майонез або сметана жирна – 15 мл; борошно – 465 м; маргарин або вершкове масло – 245 г; розпушувач. Безе:
білки курячих яєць – 6 шт.; цукор – 275 р. Крем:
вершкове масло – 195 г; варена згущене молоко – 475 г; арахіс смажений – 165 р. Приготування Цукор змішайте з жовтками і збийте, додайте м'який маргарин, майонез (сметану), розпушувач і половину борошна. Збийте, а після додати решту борошна, вимісіть лопаткою. Готове тісто відправте в холодильник, щоб воно злегка застигло.
Тим часом збийте цукор з білками до максимально щільною, білої маси.
Дістаньте тісто, розділіть на 3 частини. Одну частину розподіліть по деку з пергаментом, зверху викладайте третю частину меренги і випікайте півгодини хвилин при 190. Так готуйте три коржа.
М'яке вершкове масло збийте, додайте згущене молоко і подрібнений (не в крихту) арахіс і знову збийте. Цей крем розділіть на дві частини. Перший корж щедро просочити кремом, зверху другий і знову промазывайте, а третій прикрасьте, як забажає ваша фантазія.
Як приготувати бісквітний торт «Повітряний снікерс»?
Інгредієнти: На 1 корж:
яйця великі – 2 шт.; цукор – 245 г; молоко незбиране – 130 мл; рослинне масло – 110 мл; ваніль або цукор - 1 пакетик; какао-порошок – 65 г; розпушувач - 05 пакетика; борошно – 375 р. Безе:
білки курячих яєць – 4 шт.; цукор – 1 неповний стакан; арахіс обсмажений – 185 г; варена згущене молоко – 375 г; масло вершкове – 145 р. Ганаш:
шоколад чорний - 90 г; вершки (не менше 30%) – 95 мл Приготування Спершу випікати коржі. Збийте яйця з цукром і ваніліном, поступово в цю масу вводите масло і незбиране молоко. Борошно змішайте з розпушувачем і додати в тісто. Вилийте тісто у форму (діаметр 26 см), застелену пергаментом. Випікайте 25 хвилин при 180. Повторіть цю операцію, для приготування такого ж коржа.
Поки бісквіти остигають, зробіть безе. Для цього збийте білки з цукром до максіально стійких піків. Перекладіть отриманий крем в кулінарний мішок і видавлюйте невеликі кругленькі безешки на пергамент. Підсушуйте їх при 110 градусах близько години.
Арахіс потрібно подрібнити. Складіть його в паперовий конверт і прокатайте качалкою.
Згущене молоко з'єднайте з м'яким маслом, збийте.
Тепер сміливо приступайте до складання торта. Важливо: бісквіти не потрібно просочувати! Корж, покладіть на блюдо. Розподіліть щедро по всій поверхні крем. Зверху посипте довільно горіхами. Слідом розкладіть безешки і знову полити згущеним молоком і знову притрусіть горіхами.
Накрийте другим коржем. Бока обмажте залишилася згущеним молоком і обсипте ще горіхами. Верх залийте ганашем. Для його приготування, вершки доведіть до кипіння, киньте поламаний шоколад, інтенсивно розмішати, виливайте остиглий зверху торта. Десерт залиште на кілька годин для просочення.