Вернуться назад Распечатать

Повітряний снікерс

Повітряний снікерс
Рецепт цього торта сподобається всім любителям горіхів і шоколаду. У приготуванні, такий десерт досить простий, тому запасайтеся потрібними інгредієнтами і приступайте до випічки негайно.

Рецепт приготування торта «Повітряний снікерс»


Інгредієнти:
Бісквіт:

  • жовтки курячих яєць – 6 шт.;

  • цукор – 275 г;

  • майонез або сметана жирна – 15 мл;

  • борошно – 465 м;

  • маргарин або вершкове масло – 245 г;

  • розпушувач.


  • Безе:

  • білки курячих яєць – 6 шт.;

  • цукор – 275 р.


  • Крем:

  • вершкове масло – 195 г;

  • варена згущене молоко – 475 г;

  • арахіс смажений – 165 р.


  • Приготування
    Цукор змішайте з жовтками і збийте, додайте м'який маргарин, майонез (сметану), розпушувач і половину борошна. Збийте, а після додати решту борошна, вимісіть лопаткою. Готове тісто відправте в холодильник, щоб воно злегка застигло.
    Тим часом збийте цукор з білками до максимально щільною, білої маси.
    Дістаньте тісто, розділіть на 3 частини. Одну частину розподіліть по деку з пергаментом, зверху викладайте третю частину меренги і випікайте півгодини хвилин при 190. Так готуйте три коржа.
    М'яке вершкове масло збийте, додайте згущене молоко і подрібнений (не в крихту) арахіс і знову збийте. Цей крем розділіть на дві частини. Перший корж щедро просочити кремом, зверху другий і знову промазывайте, а третій прикрасьте, як забажає ваша фантазія.

    Як приготувати бісквітний торт «Повітряний снікерс»?


    Інгредієнти:
    На 1 корж:

  • яйця великі – 2 шт.;

  • цукор – 245 г;

  • молоко незбиране – 130 мл;

  • рослинне масло – 110 мл;

  • ваніль або цукор - 1 пакетик;

  • какао-порошок – 65 г;

  • розпушувач - 05 пакетика;

  • борошно – 375 р.


  • Безе:

  • білки курячих яєць – 4 шт.;

  • цукор – 1 неповний стакан;

  • арахіс обсмажений – 185 г;

  • варена згущене молоко – 375 г;

  • масло вершкове – 145 р.


  • Ганаш:

  • шоколад чорний - 90 г;

  • вершки (не менше 30%) – 95 мл


  • Приготування
    Спершу випікати коржі. Збийте яйця з цукром і ваніліном, поступово в цю масу вводите масло і незбиране молоко. Борошно змішайте з розпушувачем і додати в тісто. Вилийте тісто у форму (діаметр 26 см), застелену пергаментом. Випікайте 25 хвилин при 180. Повторіть цю операцію, для приготування такого ж коржа.
    Поки бісквіти остигають, зробіть безе. Для цього збийте білки з цукром до максіально стійких піків. Перекладіть отриманий крем в кулінарний мішок і видавлюйте невеликі кругленькі безешки на пергамент. Підсушуйте їх при 110 градусах близько години.
    Арахіс потрібно подрібнити. Складіть його в паперовий конверт і прокатайте качалкою.
    Згущене молоко з'єднайте з м'яким маслом, збийте.
    Повітряний снікерс

    Тепер сміливо приступайте до складання торта. Важливо: бісквіти не потрібно просочувати! Корж, покладіть на блюдо. Розподіліть щедро по всій поверхні крем. Зверху посипте довільно горіхами. Слідом розкладіть безешки і знову полити згущеним молоком і знову притрусіть горіхами.
    Накрийте другим коржем. Бока обмажте залишилася згущеним молоком і обсипте ще горіхами. Верх залийте ганашем. Для його приготування, вершки доведіть до кипіння, киньте поламаний шоколад, інтенсивно розмішати, виливайте остиглий зверху торта. Десерт залиште на кілька годин для просочення.