Сир доставляє в організм кальцій і білок, в ягодах містяться вітаміни і мікроелементи, желатин зміцнює суглоби і хрящі – так що суцільна користь.
Легка солодкість Щоб приготувати сирний торт з полуницею, використовуємо рецепт ласощів з бісквітом і сирно-желейным кремом.
Інгредієнти: куряче яйце – 4 шт.; білий вітчизняного виробництва цукор-пісок – 2 склянки; полуниця велика – 1 кг; сир домашній без крупинок, м'який – 07 кг; мука в/с пшеничне – 230 г; «Селянське» розм'якшене масло – 100-120 г; вершки більше 25% жирності – 200-250 мл; збиті вершки кондитерські – 1 флакон; швидкорозчинний желатин або у пластинах – 30 р. Приготування Щоб приготувати бісквітний торт з полуницею та сирним кремом, спершу печемо бісквіт. Охолоджуємо яйця і розділяємо їх на білки (збиваємо до тих пір, поки вони не перетворяться в стійку піну) і жовтки. В білкову піну, не припиняючи збивати, поступово – в 3-4 прийому – всипаємо половину цукру, коли він розчиниться, додаємо жовтки. Просіяне борошно вводимо теж порціями і акуратно перемішуємо лопаткою, щоб маса не втратила пишність. Готове тісто переміщаємо в змащену маслом форму і печемо наш бісквітний корж близько чверті години або 20 хвилин при 200 градусах. Поки печеться бісквіт, 200 г полуниці, перетвореної в пюре, і половини склянки цукру варимо конфітюр. Проваривши начинку близько 5-7 хвилин, ставимо ємність з нею в миску з льодом і остуджуємо. Охолоджений бісквіт розрізаємо навпіл і змащуємо кожен корж конфітюром. Желатин замочуємо теплою водою і залишаємо на півгодини, потім злегка прогріваємо (максимум до 80 градусів) і проціджуємо. Цукор, що залишився, 2/3 полуниці, сир, вершки і масло поміщаємо в блендер і збиваємо до однорідності. Додаємо желатин і перемішуємо. Збираємо торт: корж, крем, другий корж. Прикрашаємо торт залишилася полуницею і збитими вершками. Щоб приготувати шоколадний торт з полуницею та сирним кремом, додамо в тісто разом з борошном 3 ст. ложки якісного какао, а в крем – розтоплений шоколад, смак – білий, чорний або вершковий – 2 великі плитки. Торт з сирним кремом і полуницею подають охолодженим, якщо за раз торт не з'їдається, обов'язково тримайте його в холодильнику.
Без бісквіта Якщо на вулиці жарко і думка про те, щоб включити духовку навіть на півгодини, просто нестерпна, приготуємо сирний торт з полуницею без випічки. Цей рецепт ще простіше.
Інгредієнти: будь пісочне печиво наприклад, «Хвилинка» – 400-550 г; масло «Селянське» або «Фермерське» – 1 пачка; домашній м'який сир – 06-08 кг; вітчизняного виробництва цукор – 2 склянки; желатинові пластинки – 4 шт.; полуниця – 07-12 кг; вершки не менше 20% жирності – 200 мл; полуничне желе – 2 пакетика. Приготування Починаємо приготування десерту з підготовки форми: роз'ємну форму з високим бортиком вистилаємо пергаментом, вирізаючи заготовки для дна і бортів окремо. Щоб вийшла підкладка, перетворюємо печиво в крихту. Це можна зробити за допомогою блендера, м'ясорубки або товкачика. Крихту змішуємо з половиною розм'якшеного масла. Масла може знадобитися трохи більше – залежить від сорти печива. Отриману масу розподіляємо рівним шаром по дну форми і прибираємо в холодильник. Желатин замочуємо, підігріваємо і, коли він розчиниться, проціджуємо. Полуницю ділимо на 3 частини. Першу частину нарізаємо половинками, другу перетворюємо у пюре, третю ріжемо пластинками. Розчиняємо в теплій воді полуничне желе (рецепт зазвичай є на упаковці).
Готуємо крем. Сир протираємо через сито, поміщаємо в блендер і збиваємо з половиною цукру, які залишилися олією, полуничним пюре, желатином і вершками. Якщо ви хочете приготувати сирно-вершковий торт з полуницею, візьміть 500 мл вершків. Коли маса стала кремовою і однорідною, збираємо торт. Вздовж борту форми викладаємо стоячи половинки полуниці, інші кладемо на підкладку. Зверху розподіляємо сирний крем, на нього кладемо шматочки ягід і заливаємо полуничне желе. Відправляємо торт в холодильник на час, достатній для застигання желе (зазвичай це 3-5 годин). Сирний торт з полуницею та желе готовий.