Скористайтеся останньою можливістю приготувати ароматний ягідний десерт перед тим, як сезон полуниці підійде до кінця. Цей приголомшливий желейний торт з полуницею якраз ідеально підійде для цієї мети. Нижче ми надамо відразу кілька варіантів рецептів: з випічкою і без.
Желейний торт з полуницею та сметаною без випічки
Навіть у відсутність духовки у вас є шанс зробити незабутній десерт, що поєднує в собі різноманітність текстур. Основою виступить желированный заварний крем з додаванням сметани, надає легку кислинку, за ним піде шар печива і завершить десерт покриття з жельованого суміші з додаванням свіжих ягід.
Інгредієнти: молоко – 14 л; полуничне желе – 275 г; цукор – 285 г; яйця – 6 шт.; сметана – 130 г; печиво «Дамські пальчики» - 12 шт.; свіжі ягоди полуниці – 10 шт. Приготування Збийте молоко з яєчними жовтками і цукром. Додайте суміш над слабким вогнем і варіть, помішуючи, чекаючи загустіння. З'єднайте вміст посуду з желе, домагаючись максимального розчинення кристалів. Окремо збийте білки до стійкої піни. Змішайте білкову масу з желированным кремом, злегка остудіть і додайте сметану. Рясно змастіть обрану форму маслом, вилийте половину суміші і покрийте її шаром печива. Додайте залишився желе, попередньо змішавши його з нарізаними ягодами, і дайте торту повністю застигнути перед подачею.
Сирно-желейний торт з полуницею – рецепт
Інгредієнти: Для бісквіта:
борошно – 95 г; по дрібці соди і розпушувача; вершкове масло – 35 г; цукор – 65 г; яйце – 1 шт.; молоко – 85 мл; йогурт – 35 р. Для сирної прошарку:
сир – 175 г; вершки для збивання – 235 мл; цукрова пудра – 115 г; желатин – 15 г; вода – 35 мл Для желейної заливки:
полуниця – 435 г; полуничне желе – 175 г; вода – 475 мл Приготування Підготуйте суміш сухих інгредієнтів для бісквіта, змішавши їх між собою. Розтопивши масло, влийте його до суміші молока з йогуртом. Додайте яйце і добре збийте. З'єднайте обидві суміші разом і розподіліть тісто в покритою 20-см формі. Випікайте 18 хвилин при 185
градусах.
Для сирної начинки розведіть желатин у гарячій воді, поставте все в мікрохвильовку до повного розплавлення кристалів. Збийте вершки, порціями підсипаючи до них цукрову пудру. Додайте розтоплене желе і сир. Розподіліть начинку по остившему коржу і залиште до застигання.
Для полуничної заливки розведіть желе у воді і залийте ним поверхню торта. Викладіть нарізану полуницю поверх для декору. Поверніть торт з полуницею та желейної заливкою назад до застигання.