Пропонуємо рецепти приготування ягідного торта, за яким вироби виходять неймовірно ніжними, легкими і просто дуже смачними.
Простий сирно-ягідний торт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно 160 г; сир – 110 г; олія соняшникова або оливкова рафінована – 55 мл; цукровий пісок – 60 г; яйце відбірне – 1 шт.; порошок какао – 30 г; розпушувач – 10 г; Для сирно-ягідного суфле:
сир – 420 г; смородина або інші ягоди – 320 г; згущене молоко – 400 р; добірні курячі яйця – 4 шт. Приготування Тортик за цим рецептом виходить тришаровим і трибарвним. Першим шаром і основою виробу буде шоколадний корж з сирного тіста. Для його приготування розтираємо з цукром, соняшниковою олією без запаху і яйцем сир, після чого вмішуємо в отриману масу просіяне борошно, порошок какао і розпушувач. Тепер зволоженими руками викладаємо тісто в роз'ємну форму, дно якої застелем попередньо пергаментным листом, а боковини змастимо маслом і сформуємо по стінках невеликі від п'яти до десяти міліметрів бортики. Це дозволить отримати більш рівну поверхню коржа, так як під час випікання тісто по центру трохи підніметься. Робимо в тесті кілька проколів виделкою і ставимо хвилин на п'ятнадцять в прогріту до 185 градусів духовку.
За цей час приготуємо два інших шару для торта. Відокремлюємо жовтки від білків і розтираємо їх з сиром і половиною порції згущеного молока. Збиваємо отриману суміш до пишноти протягом семи хвилин і беремося за білки. В окремому посуді збиваємо їх до піків, додавши в процесі щіпку солі.
Для третього шару розбиваємо в блендері ягоди з другою порцією згущеного молока і вводимо в отримане пюре білки.
По готовності викладаємо на корж сирну масу, а на неї ягідно-білкову суміш і відправляємо торт ще на п'ятдесят хвилин випікатися при тій же температурі.
По готовності дістаємо виріб з духовки не відразу, а даємо йому трохи охолонути спочатку в духовці, потім на столі до кімнатної температури, а пізніше в холодильнику, знявши перед цим боки форми.
Перед подачею прикрашаємо тортик по своєму смаку, розрізаємо на порції і насолоджуємося.
Бісквітний торт «Ягідна поляна» без випічки
Інгредієнти: готовий бісквітний корж – 1 шт.; ягідний мікс – 650 г; пудинг ванільний – 1 пакет; молоко – 510 мл; желатин – 65 г; м'який сир, маскарпоне – 255 г; цукрова пудра – 280 м; вершки жирні – 510 мл; сік ягідний або фруктовий без м'якоті – 510 мл; цукор ванільний – 25 г; заливка для торта готова – 1 пакет; Приготування Для приготування торта спочатку замочуємо желатинові гранули в прохолодній воді згідно з інструкцією. Вершки збиваємо в підходящої посудині до піків і беремося за приготування пудингу. Змішуємо вміст пачки з половиною цукрової пудри, додаємо півсклянки молока і розбиваємо грудочки віночком. Іншу порцію молока прогріваємо до кипіння, вливаємо підготовлену суміш пудингу з молоком і цукром і при безперервному помішуванні даємо масі знову закипіти. Залишаємо ємність з готовою пудингом остигати.
Тепер з'єднуємо маскарпоне або м'який сир з пудрою, що залишилася, збиваємо трохи, після чого вводимо пудинг і ще раз пробиваємо міксером до однорідності і пишності. Розчиняємо желатин на водяній бані і вливаємо в процесі збивання в сирну суміш з пудингом. З'єднуємо отриману масу з вершками, додаємо половину
ягід і акуратно розмішуємо.
Для приготування торта ми будемо також використовувати готовий бісквітний корж. Його можна придбати в будь-якому великому супермаркеті. Як правило, вони продаються по дві або три штуки в упаковці, нам знадобиться тільки один. Поміщаємо його в роз'ємну форму і заливаємо приготовленим кремом. Ставимо форму в холодильник застигати, а тим часом готуємо заливку. Змішуємо в каструлі заливку для торта з соком і ставимо на вогонь. Прогріваємо, суміш, помішуючи, до кипіння і даємо їй охолонути.
Тепер викладаємо поверх торта ягоди, заливаємо заливкою і ставимо в холодильник до повного застигання.