Пропонуємо приготувати неймовірно смачний шоколадний торт «Нутелла» зі складним кремом на основі масла, згущеного молока і заварний суміші з молока або ж скористатися простим рецептом десерту без випічки з пасти «Нутелла», кисломолочного сиру та готового печива. Кожен варіант по-своєму гарний і гідний вашої уваги.
Як приготувати торт «Нутелла» - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно просеянная – 880 г; квітковий мед – 90 г; масло селянське вершкове – 95 г; цукровий пісок – 360 г; яйце куряче добірне – 5 шт.; порошок какао – 140 г; сода – 10 г; оцет яблучний – 35 мл; Для крему:
яйце куряче добірне – 1 шт.; цукровий пісок – 240 г; борошно пшеничне – 80 г; вершкове селянське масло – 390 г; кукурудзяний крохмаль – 160 г; молоко незбиране – 990 мл; молоко згущене – 370 г; цукор ванільний – 20 р. Приготування Спочатку зваримо заварний крем. Для цього збиваємо яйце з ванільним і звичайним цукром, після чого додаємо борошно і крохмаль, вливаємо молоко і при безперервному помішуванні за допомогою віночка прогріваємо суміш до загустіння. Для тіста збиваємо яйця до піни з цукром і квітковим медом, після чого вводимо гашену соду, додаємо масло м'яке і добре збиваємо. Тепер маємо заготовку на водяній бані і прогріваємо при безперервному помішуванні протягом семи хвилин. Далі вмішуємо в основу тесту порошок какао і просіяне борошно, поділяємо загальний борошняний ком на шість частин, розкачуємо кожну до бажаної товщини на пергаментному аркуші і випікаємо в прогрітій до 185 градусів духовці за три-п'ять хвилин.
Змішуємо в мисці масло м'яке і згущене молоко, збиваємо добре, після чого додаємо заварний крем і ще раз збиваємо. Промазуємо готовим кремом остиглі коржі (крім верхнього), накладаючи їх один на інший, і ставимо на полицю холодильника на кілька годин. Просочений тортик розрізаємо на смуги, перевертаємо їх зрізом вгору і додатково нарізаємо ромбиками або прямокутниками. Подаємо шоколадний торт «Нутелла» з білим кремом, ефектно уклавши на блюдо зрізами вгору.
Торт без випічки печива і нутелла
Інгредієнти: Для тіста:
печиво пісочне – 260 г; нутелла – 35 г; масло селянське вершкове – 110 г; Для крему:
нутелла – 370 г; м'який вершковий сир сирний – 495 г; горіхи подрібнені для оформлення. Приготування Приготувати такий торт з нутеллою надзвичайно просто. Змочений трохи у воді печиво подрібнюємо в крихту. Нутеллу з'єднуємо з маслом і розтоплюємо масу в СВЧ печі, після чого додаємо до крихти з печива, перемішуємо і викладаємо в роз'ємну форму, формуючи бортики. М'який сирний сир з'єднуємо з нутеллою і трохи збиваємо міксером до однорідності. Викладаємо отриману масу у форму на корж з печива, розрівнюємо, посипаємо горішками і даємо трохи просочитися.