Рекомендуємо приготувати неймовірно смачне ласощі до чаю з печива і какао, так звану шоколадну ковбаску. Запропоновані рецепти десерту допоможуть вам впоратися із завданням на відмінно і порадувати своє сімейство його відмінним смаком.
Як приготувати солодку шоколадну ковбаску з печива і какао з горіхами - рецепт
Інгредієнти: пісочне печиво (топлене молоко або ювілейне) – 315 г; масло селянське вершкове – 315 г; какао порошок – 115 г; горіхи подрібнені – 95 г або по смаку; цукор білий – 115 р. Приготування Для приготування вершковою шоколадної ковбаски по даному рецепту з печива і какао нам знадобиться будь-яка здобна пісочна основа. Найчастіше для цієї мети використовують печиво «Топлене молоко» або «Ювілейне». Поміщаємо необхідну кількість цього продукту в поліетиленовий пакет і прокатуємо качалкою до отримання дрібної крихти. Можна скористатися для цієї мети чашею блендера, перемоловши печиво в ній.
Розтоплюємо в ковшике вершкове селянське масло, додаємо цукровий пісок і прогріваємо суміш, помішуючи, до розпускання всіх солодких кристалів. Знімаємо посудину з вогню і вмішуємо після цього в суміш какао порошок. На завершення всипаємо товчені горіхи і крихти з печива і ретельно вимішуємо.
Викладаємо отриману вершково-шоколадну масу на відріз харчової плівки, згортаємо її, надаючи виробу форму ковбаски, і поміщаємо її на кілька годин на полицю холодильника для застигання.
Перед подачею позбавляємося від плівки і нарізаємо ковбаску на шматочки.
Солодка шоколадна ковбаска з печива і какао - рецепт зі згущеним молоком
Інгредієнти: пісочне печиво (топлене молоко або ювілейне) – 315 г; масло селянське вершкове – 115 г; молоко згущене – 195 г; какао порошок – 45-75 г; подрібнені горіхи (за бажанням) – за смаком. Приготування Як і в попередньому випадку, пісочне печиво подрібнюємо в крихту, залишивши приблизно третина для додавання в
вироби більш великими шматочками.
Викладаємо перемелену масу в миску, додаємо розм'якшене грунтовно, але не розтоплене вершкове селянське масло, згущене молоко виливаємо і всипаємо порошок какао. Ретельно масу вимішуємо, закладаємо тепер залишене печиво, розламавши його на великі шматочки, додаємо за бажанням також подрібнені горіхи і ще раз перемішуємо.
Оформляємо виріб так само як і в попередньому рецепті, виклавши на плівку, звернувши акуратно, надаючи йому форму ковбаски. Відправляємо заготівлю охолоджуватися на кілька годин в холодильне відділення, після чого можна розрізати ласощі на порції і пробувати.