Шоколадна ковбаса – простий, але в теж час дуже смачний десерт, який абсолютно не вимагає випічки. Таке ласощі неодмінно сподобається всім дітям і багатьом дорослим. Пропонуємо вам кілька рецептів ковбаски з печива.
Рецепт ковбаски з печива з какао
Інгредієнти: какао розчинне – 30 г; молоко пастеризоване – 115 мл; масло вершкове – 195 г; горіхи волоські – 115 г; цукор – 215 г; пісочне печиво – 515 р. Приготування Печиво розламуємо чистими руками в крихту і додаємо подрібнені горіхи. В окремому посуді змішуємо цукор з молоком і кидаємо вершкове масло, порізане шматочками. Прогріваємо суміш на слабкому вогні до однорідного стану. Потім обережно вливаємо гарячу суміш в суху крихту і ретельно все перемішуємо. Викладаємо солодку масу на розгорнуту на столі харчову плівку, щільно загортаємо, формуючи ковбасу, і прибираємо ласощі в холодильник приблизно на 6 годин. Після цього нарізаємо шоколадну ковбаску з печива і какао скибочками і запрошуємо всіх на чаювання.
Рецепт солодкої ковбаски з печива зі згущеним молоком
Інгредієнти: какао – 45 г; масло вершкове – 115 г; пісочне печиво – 215 г; волоські горіхи – 55 г; згущене молоко – 135 мл; пудра цукрова – 30 р. Приготування Печиво крупно ламаємо руками, додаємо дрібно рубані горіхи і перемішуємо. Потім всипаємо просіяне какао, викладаємо м'яке вершкове масло і поступово вливаємо згущене молоко. Перемішуємо масу до однорідності, викладаємо на плівку, загортаємо і формуємо рівну ковбаску. Кладемо її в холодильник, а через 20 хвилин злегка розкачуємо ласощі, щоб на зрізі воно вийшло більш круглим. Залишаємо на ніч в холоді, а потім знімаємо плівку і обвалюємо вершкову ковбаску з печивом у цукровій пудрі.
Рецепт кондитерської ковбаски з печива
Інгредієнти: печиво пісочне – 505 г; какао – 40 г; пастеризоване молоко– 125 мл; цукор – 65 г; масло вершкове – 215 г; ванілін; цукати – за смаком; горіхи. Приготування Горіхи подрібнюємо, а цукати промиваємо і дрібно рубаємо ножем. Печиво ламаємо руками до утворення крихти і з'єднуємо з підготовленими горіхами. Окремо змішуємо какао з цукром, ваніліном, вливаємо тепле молоко і кидаємо розм'якшене масло. Відправляємо посуд на вогонь і проварюємо масу до повного розчинення всіх інгредієнтів. Гарячою сумішшю заливаємо сухі компоненти і ретельно перемішуємо. Отриману солодку суміш перекладаємо на пекарській папір, загортаємо в рулет і надаємо йому форму рівною ковбаски. Прибираємо ласощі відразу ж в холодильник, а перед подачею, нарізаємо рівними скибочками невеликих розмірів.
Рецепт тістечка ковбаска з печива
Інгредієнти: масло вершкове – 205 г; печиво бісквітне – 405 г; цукор – 215 г; вода – 10 мл; сухе какао – 40 г; яйце – 55 г; вершки для прикраси; мармелад різнобарвний – 155 р. Приготування А ось ще один спосіб, як приготувати шоколадну домашню ковбаску з печива. Мармелад нарізаємо
кубиками і змішуємо в мисці з подрібненим печивом. Яйце розтираємо з цукровим піском і збиваємо міксером. Додаємо розтоплене масло, додаємо какао і вливаємо холодну воду. Доводимо масу до закипання і варимо її близько 2 хвилин до загустіння. Після виливаємо її в мармелад з печивом, перемішуємо і викладаємо на лист фольги. Щільно згортаємо рулетом, формуючи ковбасу, і прибираємо заготовку на 3 години в морозильну камеру. Після цього знімаємо фольгу, нарізаємо ласощі невеликими шматочками, прикрашаємо за бажанням збитими нежирними вершками і подаємо до столу в якості тістечок, виклавши їх на красиву тарілку.