Мафіни – дуже смачненькі маленькі кексики. Нижче вас чекають рецепти приготування мафінів на сметані.
Мафіни на сметані – рецепт
Інгредієнти: просеянная борошно вищого сорту – 300 г; сметана – 270 г; курячі яйця – 2 шт.; пісок цукровий – 170 г; розпушувач – 10 г; ванілін; масло натуральне вершкове – 90 р. Приготування Сирі курячі яйця розтираємо з додаванням цукру. Кладемо сметанку, вливаємо розтоплене масло, ванілін, розпушувач для тіста і просіяне раніше борошно. Розмішуємо тісто і даємо йому півгодинки постояти. Потім наповнюємо їм формочки і випікаємо півгодини.
Мафіни з чорницею на сметані
Інгредієнти: просеянная борошно – 200 г; курячі яйця – 2 шт.; розпушувач – 10 г; сметана 20% жирності – 170 г; сирий жовток – 1 шт.; цукор – 180 г; чорниця – 100 р. Приготування Яйця і жовток добре збиваємо з цукром. Потім кладемо сметану і ретельно розтираємо. Попередньо просіяне пшеничне борошно з'єднайте з розпушувачем і відправляємо в підготовлену суміш. Ретельно перемішуємо. У формочки розкладаємо тісто, не доходячи 1 см до верху. Розкладаємо промиті і висушені ягоди чорниці і півгодини випікаємо.
Шоколадні мафіни на сметані
Інгредієнти: сметана густа – 150 г; просеянная борошно вищого сорту – 180 г; цукор – 150 г; темний какао – 30 г; яйця – 3 шт.; розпушувач – 1 ч. ложка. Приготування Сирі курячі яйця розтираємо з додаванням цукру, кладемо сметану і перемішуємо. Потім всипаємо борошно, розпушувач, какао і знову добре розмішуємо. Розподіляємо тісто по формочках і близько півгодини випікаємо до готовності.
Мафіни з сиру і сметани
Інгредієнти: просеянная борошно пшеничне – 170 г; яйця – 2 шт.; сир 9% жирності – 190 г; пісок цукровий – 90 г; сметана – 190 р. Приготування Сир розтираємо з цукровим піском і яйцями. Вмішуємо сметану, потім підсипаємо просіяне борошно і знову розмішуємо. Наповнюємо тістом формочки і випікаємо мафіни близько 35 хвилин.
Мафіни з родзинками на сметані
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту – 230 г; розпушувач – 1 ч. ложка; родзинки – 70 г; сметана – 180 г; цукор – 150-200 г; курячі яйця – 2 шт. Приготування Сирі курячі яйця збиваємо з додаванням цукрового піску, потім додаємо сметанку і розмішуємо. Просіяне борошно заздалегідь, з'єднану з розпушувачем, додаємо частинами раніше підготовлену суміш і вимішуємо. Потім додаємо родзинки і знову розмішуємо. Формочки наповнюємо приблизно на 2/3 їх загального обсягу і випікаємо 20 хвилин в добре нагрітій духовці.