Бісквіт зі згущеним молоком підкорить вас своєю простотою і приємно здивує приголомшливим смаком, ароматом і пишністю.
Рецепт бісквіта зі згущеним молоком
Інгредієнти: борошно – 145 г; згущене молоко – 395 мл; яйце велике – 95 г; ванілін – на смак; сода – щіпка. Приготування Яйця кімнатної температури розбиваємо в миску і добре збиваємо міксером на високій швидкості. Не зупиняючись, вливаємо згущене молоко і доводимо масу до пишної кремової консистенції. Далі додаємо борошно, додаємо ванілін, гашену соду і перемішуємо. Викладаємо тісто ложкою в промаслений форму і випікаємо бісквіт в духовці до рум'яності, близько півгодини. Подаємо готовий десерт з морозивом, медом або, прикрасивши свіжими ягодами.
Бісквіт зі згущеним молоком і сметаною
Інгредієнти: цукор – 205 г; сметана нежирна – 195 мл; розпушувач тіста – 15 г; яйце – 140 г; борошно – 385 г; молоко згущене – 185 мл Приготування Бісквіт зі згущеним молоком може також послужити основою для торта. Отже, яйця збиваємо міксером з цукром, вводимо поступово сметану і згущене молоко. Далі додаємо борошно з розпушувачем і все акуратно перемішуємо. Дно форми вистилаємо пергаментним папером, викладаємо тісто і випікаємо пиріг в розігрітій духовці 50 хвилин. Потім бісквіт повністю остуджуємо, розрізаємо на коржі і промазуємо будь-яким кремом, джемом або медом.
Бісквіт зі згущеним молоком в мультиварці
Інгредієнти: молоко згущене – 195 мл; какао – 25 г; борошно – 235 г; сода – 1 ч. ложка; оцет столовий – 10 мл; масло рослинне – 10 мл Приготування Яйця збиваємо, додаємо згущене молоко, додаємо борошно, гашену соду і какао-порошок. Замішуємо густувате тісто і викладаємо його ложкою в промаслений чашу мультиварки. Розрівнюємо поверхню ложкою, закриваємо кришку приладу і активуємо програму «Випічка» на 55 хвилин. Після звукового сигналу виймаємо шоколадний бісквіт зі згущеним молоком за допомогою кошика-пароварки і остуджуємо.
Бісквіт зі згущеним молоком і горіхами
Інгредієнти: яйце – 235 г; борошно – 135 г; цукор – 195 г; згущене молоко – 285 мл; горіх волоський – 255 р. Приготування Білки і жовтки роз'єднуємо з різних мисках і збиваємо перші міксером на максимальній швидкості. Поступово всипаємо половину порції цукру і збиваємо до пишного стану. Жовтки розтираємо з рештою цукровим піском і з'єднуємо обидві маси. Вводимо просіяне борошно і виливаємо тісто в промаслений форму. Випікаємо бісквіт в духовці 35 хвилин, а потім розрізаємо на коржі, промазуємо згущеним молоком і посипаємо подрібненими горіхами. Формуємо торт і прибираємо його на 1 годину в холодильник.