Вернуться назад Распечатать

Дуже смачне дріжджове тісто для смажених пиріжків

Дуже смачне дріжджове тісто для смажених пиріжків
Домашню випічку люблять всі люди, без винятку. Без неї неможливо уявити собі російську кухню. Головний секрет ідеальних смажених пиріжків полягає у правильно приготованому дріжджовому тесті, а як його зробити, ми вам зараз розповімо.
Дуже смачне дріжджове тісто для смажених пиріжків
Інгредієнти:

  • пресовані дріжджі – 55 г;

  • молоко – 505 мл;

  • сметана – 175 мл;

  • яйце – 4 шт.;

  • маргарин – 185 г;

  • цукор – 195 г;

  • борошно – 19 кг


  • Приготування
    У невеликій кількості підігрітого молока розводимо пресовані дріжджі і кидаємо кілька ложок цукру. Через 20 хвилин вводимо трохи борошна і перемішуємо опару. Розтоплюємо Маргарин, а яйця збиваємо міксером. Коли дріжджі підійдуть, виливаємо їх в глибокий посуд і кидаємо всі підготовлені інгредієнти. Вимішуємо щільне однорідне тісто, загорнути його в плівочку і відправляємо охолоджуватися на півгодини в холодильник.
    Дріжджове тісто для пиріжків на сковороді
    Інгредієнти:

  • борошно – 495 г;

  • молоко – 205 мл;

  • свіжі пресовані дріжджі – 35 г;

  • цукор – 5 г;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • сіль йодована – 5 г;

  • яйце категорії С0 – 2 шт.


  • Приготування
    В тепленькому молоці розчиняємо свіжі дріжджі і цукровий пісок. Борошно просіваємо у велику миску, робимо всередині неглибоку ямку і акуратно виливаємо розведені дріжджі. Рослинне масло збиваємо з яйцями і дрібкою солі. Перелити цю суміш в борошно і переходимо до вымешиванию тесту. Робимо це чистими руками, поступово перемішуючи борошно з опарою. Далі збираємо масу в кулю і одразу використовуємо тісто для приготування смажених пиріжків!
    Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків
    Інгредієнти:

  • борошно – 415 г;

  • кефір – 255 мл;

  • масло рослинне – 135 мл;

  • сіль йодована – 5 г;

  • цукор – 10 г;

  • пресовані дріжджі – 20 р.


  • Приготування
    У мисці з'єднуємо пресовані дріжджі з цукровим піском і ретельно розтираємо вилочкою. Кефір злегка збиваємо з рослинним маслом, сіллю і підігріваємо в мікрохвильовій печі до температури 37 градусів. Потім додаємо в теплу суміш дріжджі і ретельно все перемішуємо. Далі порціями всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м'яке, але пружне тісто. Накриваємо його кухонної серветкою і прибираємо на 15 години в тепле місце. Через 40 хвилин добре обминаємо його і відправляємо далі відпочивати. Після цього переходимо до формування пиріжків з будь начинкою і обсмажуванню їх на сковороді.
    Супер швидке дріжджове тісто для пиріжків
    Інгредієнти:

  • борошно – 865 р;

  • окріп – 1 ст.;

  • сухі дріжджі миттєві – 10 г;

  • цукор – 10 г;

  • кухонна сіль – щіпка;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • молоко – 205 мл


  • Приготування
    Дріжджі розчиняємо повністю в теплому молоці, кидаємо туди ж дрібну сіль, цукор і вливаємо олію. У миску высеиваем борошно, робимо поглиблення і вводимо поступово дріжджову суміш. Далі розбавляємо все склянкою крутого окропу, вимішуємо тісто до еластичності і відразу ж переходимо до ліплення пиріжків.
    Смачне дріжджове тісто для пиріжків
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 995 г;

  • молоко – 495 мл;

  • цукор – 265 г;

  • сіль – 5 р;

  • ванілін – на смак;

  • маргарин вершковий – 105 г;

  • сухі дріжджі миттєві – 10 р.
  • Дуже смачне дріжджове тісто для смажених пиріжків


    Приготування
    Отже, вершковий маргарин розтоплюємо і даємо трохи охолонути. Потім вливаємо до нього молоко, кладемо сухі дріжджі, додаємо цукор, ваніль і сіль. Все перемішуємо, невеликими порціями висипаємо просіяне заздалегідь борошно і вимішуємо руками м'яке тісто. Каструлю промазуємо маслом, викладаємо в неї тісто, затягуємо зверху чистої харчової плівкою і прибираємо в саме тепле і сухе місце на кілька годин. Після цього переходимо до формування та приготування солодких і смачних пиріжків.