Домашню випічку люблять всі люди, без винятку. Без неї неможливо уявити собі російську кухню. Головний секрет ідеальних смажених пиріжків полягає у правильно приготованому дріжджовому тесті, а як його зробити, ми вам зараз розповімо.
Дуже смачне дріжджове тісто для смажених пиріжків
Інгредієнти: пресовані дріжджі – 55 г; молоко – 505 мл; сметана – 175 мл; яйце – 4 шт.; маргарин – 185 г; цукор – 195 г; борошно – 19 кг Приготування У невеликій кількості підігрітого молока розводимо пресовані дріжджі і кидаємо кілька ложок цукру. Через 20 хвилин вводимо трохи борошна і перемішуємо опару. Розтоплюємо Маргарин, а яйця збиваємо міксером. Коли дріжджі підійдуть, виливаємо їх в глибокий посуд і кидаємо всі підготовлені інгредієнти. Вимішуємо щільне однорідне тісто, загорнути його в плівочку і відправляємо охолоджуватися на півгодини в холодильник.
Дріжджове тісто для пиріжків на сковороді
Інгредієнти: борошно – 495 г; молоко – 205 мл; свіжі пресовані дріжджі – 35 г; цукор – 5 г; масло рослинне – 35 мл; сіль йодована – 5 г; яйце категорії С0 – 2 шт. Приготування В тепленькому молоці розчиняємо свіжі дріжджі і цукровий пісок. Борошно просіваємо у велику миску, робимо всередині неглибоку ямку і акуратно виливаємо розведені дріжджі. Рослинне масло збиваємо з яйцями і дрібкою солі. Перелити цю суміш в борошно і переходимо до вымешиванию тесту. Робимо це чистими руками, поступово перемішуючи борошно з опарою. Далі збираємо масу в кулю і одразу використовуємо тісто для приготування смажених пиріжків!
Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків
Інгредієнти: борошно – 415 г; кефір – 255 мл; масло рослинне – 135 мл; сіль йодована – 5 г; цукор – 10 г; пресовані дріжджі – 20 р. Приготування У мисці з'єднуємо пресовані дріжджі з цукровим піском і ретельно розтираємо вилочкою. Кефір злегка збиваємо з рослинним маслом, сіллю і підігріваємо в мікрохвильовій печі до температури 37 градусів. Потім додаємо в теплу суміш дріжджі і ретельно все перемішуємо. Далі порціями всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м'яке, але пружне тісто. Накриваємо його кухонної серветкою і прибираємо на 15 години в тепле місце. Через 40 хвилин добре обминаємо його і відправляємо далі відпочивати. Після цього переходимо до формування пиріжків з будь начинкою і обсмажуванню їх на сковороді.
Супер швидке дріжджове тісто для пиріжків
Інгредієнти: борошно – 865 р; окріп – 1 ст.; сухі дріжджі миттєві – 10 г; цукор – 10 г; кухонна сіль – щіпка; масло рослинне – 35 мл; молоко – 205 мл Приготування Дріжджі розчиняємо повністю в теплому молоці, кидаємо туди ж дрібну сіль, цукор і вливаємо олію. У миску высеиваем борошно, робимо поглиблення і вводимо поступово дріжджову суміш. Далі розбавляємо все склянкою крутого окропу, вимішуємо тісто до еластичності і відразу ж переходимо до ліплення пиріжків.
Смачне дріжджове тісто для пиріжків
Інгредієнти: борошно пшеничне – 995 г; молоко – 495 мл; цукор – 265 г; сіль – 5 р; ванілін – на смак; маргарин вершковий – 105 г; сухі дріжджі миттєві – 10 р. Приготування Отже, вершковий маргарин розтоплюємо і даємо трохи охолонути. Потім вливаємо до нього молоко, кладемо сухі дріжджі, додаємо цукор, ваніль і сіль. Все перемішуємо, невеликими порціями висипаємо просіяне заздалегідь борошно і вимішуємо руками м'яке тісто. Каструлю промазуємо маслом, викладаємо в неї тісто, затягуємо зверху чистої харчової плівкою і прибираємо в саме тепле і сухе місце на кілька годин. Після цього переходимо до формування та приготування солодких і смачних пиріжків.