Під час посту шалено хочеться з'їсти щось смачненьке. Щоб не обмежувати себе сухарями і сухим печивом, пропонуємо приготувати пісний пиріг з варенням, а як його зробити правильно і смачно, ми вам зараз розповімо.
Рецепт пісного пирога з варенням
Інгредієнти: вишневе варення без ягід – 115 г; цукор – 105 г; масло рослинне – 105 мл; вишня з варення без кісточок – 5 ст. ложок; борошно – 455 г; вода фільтрована – 105 мл; розпушувач для тіста; цукрова пудра; кориця мелена – щіпка. Приготування Борошно просіваємо з розпушувачем в глибоку миску. Духовку запалюємо і розігріваємо до температури 185 градусів. Форму для випічки промазуємо маслом і ставимо в духову шафу. Вишневий сироп змішати з цукровим піском, вливаємо рослинне масло і перемішуємо. Додаємо теплу воду, додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Тепер переливаємо його акуратно в теплу форму і розкидаємо по поверхні вишні без кісточок. Випікаємо пиріг 40 хвилин ,а потім перевіряємо готовність зубочисткою, охолоджуємо і подаємо ласощі до столу, прикрасивши за бажанням цукровою пудрою. Ось і все, смачний і незвичайний пісний пиріг з вишневим варенням готовий!
Пісний пиріг на чайній заварці з варенням
Інгредієнти: чорний чай – 215 мл; масло рослинне – 35 мл; цукор – 205 г; ягідне варення – 3 ст. ложки; борошно – 605 г; цукрова пудра , фрукти – для прикраси; сода – щіпка; оцет столовий. Приготування У мисці з'єднуємо спочатку всі сухі інгредієнти: цукор, борошно і гашену оцтом харчову соду. Потім додаємо варення, вливаємо олію, холодний чай і замішуємо густе тісто. Виливаємо його у форму для випічки і відправляємо на 35 хвилин в розігріту духовку. Гарячий пісний пиріг з варенням посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо фруктами.
Пісний дріжджовий пиріг з варенням
Інгредієнти: борошно – 405 г; вода кип'ячена – 305 мл; сухі дріжджі миттєві – 10 г; масло рослинне – 40 мл; цукор – 110 г; ванілін – на смак; полуничне варення – 215 мл; волоські горіхи – за смаком; лимонна цедра. Приготування Дріжджі розводимо в тепленькій воді, додаємо трохи борошна, ложку цукру і розмішуємо. Окремо з'єднуємо залишився цукровий пісок, ванілін, терту цедру, а потім вводимо все це в тісто. Додаємо решту борошно, масло і ретельно вимішуємо. Через 1 годину розкачуємо тісто на столі, розрізаємо на 2 нерівні частини і велику викладаємо на дно квадратної форми, змазані рослинним маслом. Тепер промазуємо поверхню варенням, посипаємо рубаними горіхами і зверху викладаємо сіточку з тіста, що залишилося, порізаного на смужки. Випікаємо пісний відкритий пиріг з варенням 30 хвилин до зарум'янювання.
Пісний тертий пиріг з варенням
Інгредієнти: апельсинове варення – 6 ст. ложок; вода – 85 мл; масло рослинне – 70 мл; борошно – 305 м; сухарі панірувальні – 105 г; розпушувач тіста – 1 ч. ложка; цукор – 105 г; ванілін – 1 пакетик. Приготування Змішуємо борошно з панірувальними сухарями. Потім додаємо рослинне масло, додаємо розпушувач і перемішуємо. Воду підігріваємо до теплого стану, додаємо ванілін і поступово втручається розчин у борошно. Замішуємо м'яке однорідне тісто, ділимо його на 2 половинки і прибираємо на деякий час в холодильник. Форму для випічки застеляємо кулінарної папером, зверху розподіляємо одну частину тіста і формуємо невисокі бортики. Викладаємо апельсинове варення і зверху посипаємо рясно натертим на крупній тертці залишився шматок тіста. Випікаємо пиріг при температурі 185 градусів 25 хвилин і перед подачею нарізаємо на порційні шматочки.