Таке порційне ласощі доведеться за смаком, як маленьким шалунишкам, так і їх батькам. Тому, якщо у вас в недалекому часу намічається радісний привід для веселого застілля, радимо замість торта спекти мафіни в формочках, скориставшись одним з наших простих рецептів їх приготування.
Простий рецепт шоколадних мафінів на кефірі у формочках
Інгредієнти: кефір (25%) – 250 мл; дрібний цукор – 150 г; ванільний цукор – 1 пакет; яйце – 1 шт.; пшеничне борошно – 230 г; соняшникова олія – 2 ст. ложки; какао-порошок – 3 ст. ложки; темний шоколад – 80 г; харчова сода – 05 ч. ложки. Приготування У мисочку, в якій ми будемо замішувати тісто для мафінів, виливаємо підігрітий до 37 градусів кефір і додаємо до нього соду. Слідом вводимо в нього соняшникова олія, свіже куряче яйце, ванільний цукор і необхідну кількість звичайного дрібного цукру. Збиваємо це все блендером з насадкою «Віночок» до розчинення в кефірі крупинок цукру. Пшеничне борошно і порошок какао з'єднуємо разом і просіваємо через сито в ту ж миску. Перемішуємо всі інгредієнти і отримуємо тісто, яке ми відразу починаємо по 15 столової ложки розкладати по паперовим стаканчики для випічки, заздалегідь виставлених на широкий деко. Потім ділимо шоколадну плитку порційними шматочками і викладаємо по одному в кожен маффін, який після прикриваємо ще 05 столової ложки шоколадного тіста. Випікаємо мафіни при 185 градусах в духовці близько півгодини.
Простий рецепт мафінів в силіконових формочках
Інгредієнти: пшеничне борошно – 240 г; сметана (15%) – 180 г; цукровий пісок – 180 г; куряче яйце – 1 шт.; соняшникова олія – 4 ст. ложки; темний какао – 3 ст. ложки; білий шоколад – 80-100 г; харчова сода – 2/3 ч. ложки; сік лимона – 2 ч. ложки. Приготування Сметану невисокої жирності розтираємо з цукровим піском і доданим до них соняшниковою олією і курячим яйцем. В стаканчик насипати соду, доливаємо до неї вичавлений сік з лимона, перемішуємо і переміщаємо все в миску зі сметаною. Слідом сюди ж просіваємо білосніжну пшеничне борошно, а після темний какао. До однорідного стану за допомогою великої ложки перемішуємо сполучені інгредієнти в мисці. Отримане таким чином тісто ми накладаємо по 2/3 в силіконові формочки. Після на заготівлю кладемо по шматочку білого шоколаду і закриваємо його 1/3 коричневого тіста. Відправляємо все в духовку і випікаємо наші мафіни при 180 градусній температурі десь 30-35 хвилин.
Простий рецепт сирних мафінів
Інгредієнти: масло вершкове – 140 г; пшеничне борошно – 220 г; нежирний сир – 1 пачка (200 г); цукор – 120 г; ванілін – 05 ч. ложки; курячі яйця – 3 шт.; яєчний жовток – 1 шт.; розпушувач тіста – 2 ч. ложки. Приготування Розтоплене на водяній бані вершкове масло з'єднуємо з окремо розмішаними курячими яйцями, ароматною ваніллю і цукровим піском. За допомогою міксера збиваємо це все до однорідності. Потім викладаємо сюди пачку нежирного сиру і розтираємо його у збитої суміші ложкою. Прямо в цю миску просіваємо вищого
сорти пшеничне борошно, зверху присипаємо її розпушувачем і знову беремо ложку, якою все перемішуємо до отримання консистенції жидковатого тесту. Тепер це чудове сирне маслом (якщо вони не силіконові). Щоб мафіни були з красивою верхівкою заповнюємо форми так, щоб їх верхній край залишався вільним на один сантиметр і змащуємо їх свіжим жовтком курячого яйця. Далі відправляємо все в прогрітий до 195 градусів духовку і випікаємо сирні маффіни всього 25 хвилин.
Такі мафіни, приготовані за цим чудовим простим рецептами стануть прекрасним доповненням вашого свята.