Вернуться назад Распечатать

Манник з яблуками на кефірі

Манник з яблуками на кефірі
Манник – абсолютно бюджетний, проте чудово смачний і простий у приготуванні пиріг, який здатний виручити в будь-якій ситуації. Далі пропонуємо урізноманітнити звичайний склад цієї незрівнянної випічки додаванням яблук.

Манник з яблуками на кефірі в мультиварці - рецепт


Інгредієнти:

  • кефір (бажано жирний) – 245 мл;

  • манна крупа – 175 г;

  • яйця добірні – 2 шт.;

  • цукор – 170 г;

  • борошно – 180 г;

  • яблука (антонівські) – 290 г;

  • ваніль;

  • розпушувач – 15 г;

  • цукрова пудра – для декорування.


  • Приготування
    До добре набряклої в теплому кефірі манної крупі додайте яйця, цукор, ванілін і борошно, просіяне з розпушувачем. Все перемішайте і додайте дрібненько нашатковані яблучка. Вилийте масу в промаслений ємність і готуйте пиріг на «Випікання» одна година. Виймайте манник, скориставшись паровий кошиком, прикрасити цукровою пудрою і подавайте з чашкою ароматного чаю .

    Манник з яблуками рецепт


    Інгредієнти:

  • мелена кориця;

  • яблука свіжі (зелених сортів) – 3 шт.;

  • кефір – 215 мл;

  • ванілін;

  • борошно – 75 г;

  • крупа манна – 230;

  • масло розтоплене – 115 г;

  • крохмаль – 40 г;

  • цукор – 65 г;

  • сода;

  • розпушувач – 1 невеликий пакетик.


  • Приготування
    В теплий кефір відправте манку і залиште на 45 хвилин. У розтоплене масло, всипте цукор, добре вимішайте і додайте його до манки. Потім киньте щіпку кориці, розпушувач, соду, ваніль. Підсипте борошно з крохмалем і перемішайте. Тісто не повинно бути надто щільним. Очищені яблука наріжте тоненькими слайсами і трохи збризніть лимонним соком.
    Глибоку сковороду промажте маслом і перемстите в неї трохи тіста. Зверху розкладіть яблучка і залийте тестом. Надішліть манник в духовку і випікайте 45 хвилин при 185 градусах. Пиріг напевно буде готовий, коли рівномірно підрум'яниться вся його поверхня.

    Як приготувати маннік на кефірі без борошна з яблуками?


    Інгредієнти:

  • яблуко (зелених сортів) – 2 шт.;

  • цукор – 115 г;

  • кефір – 485 мл;

  • манна крупа – 215 г;

  • розпушувач – 3 ч. ложки;

  • ванілін;
  • Манник з яблуками на кефірі

  • цукрова пудра – для декорування.


  • Приготування
    Манку з'єднайте з цукром і змішайте. Всипте ванілін, розпушувач, влити кефір і перемішайте грунтовно, щоб не зібралися грудочки. Яблука потрібно очистити і нарізати тоненькими скибочками. Форму змастіть маслом, посипте паніровкою і вилийте частину тіста. Зверху розкладіть шматочки яблук і залийте тестом. Випікайте манник при 185 градусах 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою, дочекайтеся його охолодження і розріжте на порційні шматочки.