Манник – абсолютно бюджетний, проте чудово смачний і простий у приготуванні пиріг, який здатний виручити в будь-якій ситуації. Далі пропонуємо урізноманітнити звичайний склад цієї незрівнянної випічки додаванням яблук.
Манник з яблуками на кефірі в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: кефір (бажано жирний) – 245 мл; манна крупа – 175 г; яйця добірні – 2 шт.; цукор – 170 г; борошно – 180 г; яблука (антонівські) – 290 г; ваніль; розпушувач – 15 г; цукрова пудра – для декорування. Приготування До добре набряклої в теплому кефірі манної крупі додайте яйця, цукор, ванілін і борошно, просіяне з розпушувачем. Все перемішайте і додайте дрібненько нашатковані яблучка. Вилийте масу в промаслений ємність і готуйте пиріг на «Випікання» одна година. Виймайте манник, скориставшись паровий кошиком, прикрасити цукровою пудрою і подавайте з чашкою ароматного чаю .
Манник з яблуками рецепт
Інгредієнти: мелена кориця; яблука свіжі (зелених сортів) – 3 шт.; кефір – 215 мл; ванілін; борошно – 75 г; крупа манна – 230; масло розтоплене – 115 г; крохмаль – 40 г; цукор – 65 г; сода; розпушувач – 1 невеликий пакетик. Приготування В теплий кефір відправте манку і залиште на 45 хвилин. У розтоплене масло, всипте цукор, добре вимішайте і додайте його до манки. Потім киньте щіпку кориці, розпушувач, соду, ваніль. Підсипте борошно з крохмалем і перемішайте. Тісто не повинно бути надто щільним. Очищені яблука наріжте тоненькими слайсами і трохи збризніть лимонним соком.
Глибоку сковороду промажте маслом і перемстите в неї трохи тіста. Зверху розкладіть яблучка і залийте тестом. Надішліть манник в духовку і випікайте 45 хвилин при 185 градусах. Пиріг напевно буде готовий, коли рівномірно підрум'яниться вся його поверхня.
Як приготувати маннік на кефірі без борошна з яблуками?
Інгредієнти: яблуко (зелених сортів) – 2 шт.; цукор – 115 г; кефір – 485 мл; манна крупа – 215 г; розпушувач – 3 ч. ложки; ванілін; цукрова пудра – для декорування. Приготування Манку з'єднайте з цукром і змішайте. Всипте ванілін, розпушувач, влити кефір і перемішайте грунтовно, щоб не зібралися грудочки. Яблука потрібно очистити і нарізати тоненькими скибочками. Форму змастіть маслом, посипте паніровкою і вилийте частину тіста. Зверху розкладіть шматочки яблук і залийте тестом. Випікайте манник при 185 градусах 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою, дочекайтеся його охолодження і розріжте на порційні шматочки.