Напевно кожна справжня господиня має свій перелік рецептів швидкої випічки на випадок несподіваного візиту гостей. І сьогодні, вам на замітку, ми хочемо запропонувати рецепт чудового пирога зі згущеним молоком, який ви зможете з легкістю приготувати на швидку руку. За кольором і смаковими якостями десерту здається, що в нього додана карамель , яку всі просто обожнюють. Тому ми впевнені, що і ви залишитеся в захваті від смаку цього незвичайного ласощі.
Рецепт простого і швидкого пирога зі згущеним молоком
Інгредієнти: згущене молоко – 1 банка (380 г); жирна сметана (25%) – 1 склянка; курячі яйця – 2 шт.; дрібний цукор – 230 г; розпушувач тіста – 1 пакет; пшеничне борошно – 450 г; ванільний екстракт – 2 ч. ложки; вершкове масло – 15-20 р. Приготування Свіжі яйця разом із потрібною кількістю дрібного цукру і додаванням ванільного екстракту розтираємо ручним віночком до появи білої пінки. Далі вливаємо до них баночку згущеного молока і склянку жирної густої сметани. Взявши знову віночок, розбиваємо сполучені інгредієнти до отримання однорідної маси. Пшеничне борошно разом з всыпанным в неї розпушувачем, просіваємо через спеціальне сито в загальну миску. Великою ложкою акуратно з'єднуємо всі з борошном, ретельно розтираючи при цьому грудочки. Отриманого тесту для пирога даємо постояти близько 15 хвилин, а після переміщаємо його в ретельно промазану шматочком масла круглу, широку форму. Виставляємо її в прогріту до 185 градусної температури духовку і випікаємо протягом півгодини шалено смачний пиріг.
Простий рецепт пирога зі згущеним молоком і яблуками в мультиварці
Інгредієнти: молоко згущене (85% жиру) – 2/3 банки; яблука (не великі) – 3 шт.; курячі яйця – 3 шт.; коричневий цукор – 180 г; борошно (вищий сорт) – 480 г; м'яке вершкове масло – 160 г; розпушувач – 1 пакет. Приготування М'яке масло поміщаємо в високу, не сильно велику миску. До нього додаємо відокремлені від шкаралупи курячі яйця, слідом коричневий цукор і хороше згущене молоко. Міксер включаємо на режим середньої швидкості
і збиваємо до однорідності загальної маси. Далі додаємо сюди розпушувач і, продовжуючи працювати міксером підсипаємо в кілька порцій борошно. Коли мука буде вся вмешана в тісто, переходимо до підготовки яблук, які очищаємо від насіння і нарізаємо їх нетовстими часточками.
Стінки і дно мультиварки рясно змащуємо м'яким шматочком масла. Потім на її дно укладаємо від центру по колу яблучка. Покриваємо їх повітряним тестом і закривши кришку включаємо прилад на режим «Випічка». Таймер мультиварки визначаємо на 1 годину і ще 10 хвилин.