Якщо ви - любителі домашньої випічки, ця стаття для вас. Адже нижче ми розповімо, як самостійно спекти смачні пиріжки.
Як спекти пиріжки в духовці?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 650 г; куряче яйце велике – 1 шт.; пісок цукровий – 45 г; м'яке вершкове масло натуральне – 70 г; вода тепла – 290 мл; пресовані дріжджі – 45 г; сіль. Для змащування верху:
вершки – 1 ч. ложка; яйце велике – 1 шт. Приготування Свіжі дріжджі розчиняємо в тепленькій воді, кладемо цукор і добре розмішуємо. Додаємо збите яйце. Змішуємо борошно з дрібкою солі і висипаємо в миску. Замішуємо тісто, потихеньку вмішуючи вершкове масло. Залишаємо тісто для підйому години на 2. Потім ділимо його на невеликі рівні шматочки. Далі кожен шматочок розкачуємо, в центр кладемо начинку і формуємо пиріжок. Поміщаємо заготовки на деко, накриваємо плівкою, злегка припудривши її борошном, і залишаємо ще хвилин на 40. Вже перед випічкою змащуємо верх яйцем, збитим з вершками. При 210 градусах випікаємо пиріжки близько 15-17 хвилин.
Як спекти пиріжки з капустою?
Інгредієнти: борошно – 2 склянки; олія без запаху – 850 мл; вода – 90 мл; сіль; білокачанна капуста – 450 г; морква – 115 р. Приготування З попередньо просіяного борошна, солі, води та олії замішуємо мягенькое тісто. Ділимо його на 14 частин. Кожен шматочок дуже тоненько розкачуємо і на край кладемо начинку, для якої нашатковану капусту пасеруємо на сковороді разом з цибулею та морквою до готовності. За смаком її можна злегка підсолити, додати трохи цукру і томатної пасти. А можна обійтися і без томату, а для легкої кислинки додати пару крапель лимонного соку. Акуратно загортаємо начинку в тісто. Змащуємо верх яйцем і випікаємо при 200 градусах близько півгодини.
Як спекти пиріжки з дріжджового заварного тіста?
Інгредієнти: пісок цукровий – 25 г; борошно просеянная пшеничне – 4 склянки; вода – 2 склянки; дріжджі свіжі – 45 г; сіль; рослинна рафінована олія – 55 мл Приготування Стакан води, кип'ятимо. У другому склянці теплої води розводимо дріжджі, кладемо цукор, трохи солі і вливаємо олію. Окремо просіваємо борошно, додаємо дріжджову суміш і перемішуємо. Зверху виливаємо склянку окропу і швиденько розмішуємо тісто. Має вийти м'яке тісто. Далі ділимо його на рівні шматочки по 50 г кожна. Розкачуємо їх в тоненькі коржі, покласти начинку і ліпимо пиріжки. Випікаємо їх близько 25 хвилин при 190 градусах.