Вернуться назад Распечатать

Як спекти шарлотку з яблуками?

Як спекти шарлотку з яблуками?
Шарлотка з духмяними яблуками - це пиріг, який стане улюбленим для гостинної господині. Адже гості, як завжди приходять раптово і як на зло в цей час не виявляється нічого до чаю. Саме в такому випадку ласощі і стане для вас «паличкою-виручалочкою», тому що приготувати таку випічку простіше простого, а смак у неї просто чудовий. Пропонуємо вам парочку кращих рецептів шарлотки з яблуками, в яких розповімо, як правильно і шалено смачно її спекти.

Як спекти пишну шарлотку з яблуками в духовці?


Інгредієнти:

  • яблука (зелені) – 800 г;

  • цукровий пісок – 2/3 ст.;

  • пшеничне борошно – 1 ст.;

  • курячі яйця (великі) – 3 шт.;

  • сік лимона – 1 ч. ложка;

  • харчова сода – 05 ч. ложки;

  • кориця – 2/3 ч. ложки.


  • Приготування
    Зрізаємо з яблук шкірку, ретельно вирізаємо їх сім'ядолі і нарізаємо великими кубиками.
    Курячі яйця поділяємо по мисках на жовтки і білки. Туди де у нас жовтки висипаємо потрібну кількість цукрового піску і за допомогою міксера збиваємо все до розчинення кристалів. Тепер білки доводимо до збільшення в об'ємі і густий стійкої піни. У миску з жовтками вводимо гашену соком лимона харчову соду. Слідом просіваємо сюди пшеничне додаємо борошно і мелену корицю. Ложкою все перемішуємо до повного зникнення грудочок борошна. Тепер викладаємо сюди білки і знизу вгору, дуже акуратно з'єднуємо з тестом. Форму, підготовлену для випічки пирога, застеляємо пергаментом і переміщаємо в неї яблука, так щоб їх було трохи більше половини. Повністю покриваємо їх нашим пишним тестом і виставляємо всю красу в центр духовки, вже прогрітій до 180 градусної температури.
    Всього через півгодини можна буде насолодитися ароматним і ніжним смаком цього пирога.

    Як спекти смачну шарлотку з яблуками на кефірі?


    Інгредієнти:

  • жирний кефір – 1 склянка;

  • дрібний цукор – 1 ст.;

  • борошно (вищий сорт) – 15 ст.;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • курячі яйця (великі) – 2 шт.;

  • яблука (кислі) – 2-3 шт.;

  • ванілін – 1 пакет.


  • Приготування
    Готуємо яблука (кислуваті): чистимо і ріжемо великим кубиком.
    Відокремлюємо від шкаралупи яйця розмішуємо їх виделкою. Далі всипаємо дрібний цукор і вже розтираємо ложкою
    Як спекти шарлотку з яблуками?
    його з яйцями. Вливаємо сюди хороший жирний кефір, з яким пиріг набуде більш молочний присмак і, перемішуючи знову з'єднуємо всі разом. Додаємо сюди ванілін і просіяне разом з розпушувачем, вищого гатунку борошно. Вимішуємо тісто ложкою до тих пір, поки в ньому не залишиться грудок. У готове тісто для шарлотки викладаємо раніше підготовлені яблука і, змішавши переміщуємо все в змащену будь-яким жиром форму. Випікаємо в прогрітому духовій шафі при 185 градусах 25 максимум 30 хвилин.
    Тепер, коли ви знаєте, як спекти ніжну шарлотку з духмяними яблуками ви будете завжди готові до несподіваного візиту гостей!