Шарлотка з духмяними яблуками - це пиріг, який стане улюбленим для гостинної господині. Адже гості, як завжди приходять раптово і як на зло в цей час не виявляється нічого до чаю. Саме в такому випадку ласощі і стане для вас «паличкою-виручалочкою», тому що приготувати таку випічку простіше простого, а смак у неї просто чудовий. Пропонуємо вам парочку кращих рецептів шарлотки з яблуками, в яких розповімо, як правильно і шалено смачно її спекти.
Як спекти пишну шарлотку з яблуками в духовці?
Інгредієнти: яблука (зелені) – 800 г; цукровий пісок – 2/3 ст.; пшеничне борошно – 1 ст.; курячі яйця (великі) – 3 шт.; сік лимона – 1 ч. ложка; харчова сода – 05 ч. ложки; кориця – 2/3 ч. ложки. Приготування Зрізаємо з яблук шкірку, ретельно вирізаємо їх сім'ядолі і нарізаємо великими кубиками.
Курячі яйця поділяємо по мисках на жовтки і білки. Туди де у нас жовтки висипаємо потрібну кількість цукрового піску і за допомогою міксера збиваємо все до розчинення кристалів. Тепер білки доводимо до збільшення в об'ємі і густий стійкої піни. У миску з жовтками вводимо гашену соком лимона харчову соду. Слідом просіваємо сюди пшеничне додаємо борошно і мелену корицю. Ложкою все перемішуємо до повного зникнення грудочок борошна. Тепер викладаємо сюди білки і знизу вгору, дуже акуратно з'єднуємо з тестом. Форму, підготовлену для випічки пирога, застеляємо пергаментом і переміщаємо в неї яблука, так щоб їх було трохи більше половини. Повністю покриваємо їх нашим пишним тестом і виставляємо всю красу в центр духовки, вже прогрітій до 180 градусної температури.
Всього через півгодини можна буде насолодитися ароматним і ніжним смаком цього пирога.
Як спекти смачну шарлотку з яблуками на кефірі?
Інгредієнти: жирний кефір – 1 склянка; дрібний цукор – 1 ст.; борошно (вищий сорт) – 15 ст.; розпушувач – 15 ч. ложки; курячі яйця (великі) – 2 шт.; яблука (кислі) – 2-3 шт.; ванілін – 1 пакет. Приготування Готуємо яблука (кислуваті): чистимо і ріжемо великим кубиком.
Відокремлюємо від шкаралупи яйця розмішуємо їх виделкою. Далі всипаємо дрібний цукор і вже розтираємо ложкою
його з яйцями. Вливаємо сюди хороший жирний кефір, з яким пиріг набуде більш молочний присмак і, перемішуючи знову з'єднуємо всі разом. Додаємо сюди ванілін і просіяне разом з розпушувачем, вищого гатунку борошно. Вимішуємо тісто ложкою до тих пір, поки в ньому не залишиться грудок. У готове тісто для шарлотки викладаємо раніше підготовлені яблука і, змішавши переміщуємо все в змащену будь-яким жиром форму. Випікаємо в прогрітому духовій шафі при 185 градусах 25 максимум 30 хвилин.
Тепер, коли ви знаєте, як спекти ніжну шарлотку з духмяними яблуками ви будете завжди готові до несподіваного візиту гостей!