Вернуться назад Распечатать

Рулет з корицею з дріжджового тіста

Рулет з корицею з дріжджового тіста
Шанувальники випічки з корицею ніколи не пройдуть повз смачного рецепту з дріжджовим тістом і улюбленою пряністю в основі. Один з ідеальних прикладів цього поєднання – рулет з корицею з дріжджового тіста. Пишний всередині і рум'яний зовні, він пахне ароматами меленої спеції і свіжої здоби – мрія будь-якого ласуни.

Рецепт рулету з корицею і цукром


Такий рулет випікається в стандартній формі для хліба і в результаті виходить схожим на повноцінну прямокутну буханець, зручну в нарізці і зберіганні. Крім кориці до складу тесту входить родзинки, але ви можете повністю прибрати його з рецепту або змінити іншими сушеними ягодами.
Інгредієнти:

  • дріжджі - 4 1/2 ч. ложки;

  • вода - 485 мл;

  • цукор - 165 г;

  • топлене масло - 55 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 760 г;

  • родзинки - 1 ст.;

  • мелена кориця - 5 р.


  • Приготування
    Додайте дрібку цукру в теплу воду і висипте дріжджі. Залиште основу з дріжджами в теплі для активізації, після чого всипте половину всього цукру, додайте масло, пару яєць і борошно. Приступите до замішування тіста і продовжуйте його протягом 10 хвилин – правильне дріжджове тісто має бути дуже податливим і еластичним.
    Начинка з кориці для рулетів дуже проста і складається з суміші сухої меленої прянощі з цукром.
    Розділіть тісто навпіл, в результаті ви отримаєте два окремих рулету. Обидві половинки вимісіть повторно, але вже всипати родзинки. Розкачайте тісто в прямокутник і покрийте цукрово-коричної сумішшю. Поверніть шматочки рулетом і покладіть у форми для повторної расстойки на півгодини.
    Здобний рулет з корицею випікається при 190 градусах протягом півгодини.

    Солодкий рулет з корицею на дріжджах


    Основою для цього рулету може стати звичайне дріжджове тісто або дріжджове тісто на здобної основі.
    Інгредієнти:
    Рулет з корицею з дріжджового тіста


  • дріжджове тісто - 700 г;

  • цукор білий - 65 г;

  • цукор коричневий - 80 г;

  • кориця - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 75 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати рулет з корицею, залиште замішане тісто на расстойку. Тісто розділіть на дві половини і розкачайте кожну в прямокутник. Змастіть поверхню шарів тіста маслом і покрити товстим шаром суміші обох видів цукру з корицею. Поверніть прямокутник рулетом і зробіть на рулеті 5-6 поперечних надрізів (не прорізаючи до кінця). Сформуйте дріжджовий рулет з корицею півмісяцем і відправте запікати при 18040 хвилин. Готовий продукт можна покрити простий глазур'ю або залишити просто так.