Літо вже почала радувати нас першими свіжими ягодами і загальною улюбленицею серед останніх є полуниця. Соковиті ягоди полуниці неймовірно смачні при вживанні в свіжому вигляді, але якщо сезон нагородив вас рясним урожаєм і ви шукайте нові способи його застосування, то приготуйте один з пирогів з полуницею на швидку руку, про які ми поговоримо в цій статті.
Пісочний пиріг з полуницею – рецепт
Класичний американський пісочний пиріг з великою кількістю ягідної начинки ідеально підходить для швидкого приготування у разі, якщо в морозилці є пласт готового пісочного тіста. Кілька хвилин і пиріг можна відправляти в духовку.
Інгредієнти: готове пісочне тісто - 540 г; полуниця - 380 г; цукор - 65 г; крохмаль - 35 р. Приготування Розморозити тісто можна просто залишивши його при кімнатній температурі за кілька годин до формування виробу, або відправивши в мікрохвильову піч на хвилину. Розморожене тісто розділіть навпіл і розкачати два диска з кожної половини. Діметра одного з дисків повинно бути достатньо для того, щоб покрити всю форму.
Підготуйте ягоди, відокремивши їх від плодоніжок, сполоснувши і обсушивши. Полуницю можна нарізати великими шматками, потім присипати сумішшю крохмалю з цукром і перемішати. Викладіть полуничну начинку в покриту тестом форму і накрийте другим диском з тіста. З'єднайте тісто, защипывая його по краях.
Випікайте виріб при 230 градусах перші 10 хвилин, а потім знизьте температуру до 180 градусів і продовжуйте приготування ще півгодини. Готовий пиріг ділите на порції після повного остигання.
Швидкий пиріг з полуницею на кефірі
Ще один швидкий пиріг з полуницею готується на основі кексового тіста, яке можна зробити з нуля не більш ніж за 5 хвилин.
Інгредієнти: борошно - 175 г; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; вершкове масло - 45 г; кефір - 55 мл; цукор - 165 г; яйце - 1 шт.; молоко - 115 мл; білий шоколад - 95 г; полуниця - 480 р. Приготування Змішайте разом першу пару сухих інгредієнтів. М'яке масло і цукор міксером перетворіть в пишний білий крем і додайте до нього кефір і молоко, не припиняючи збивання. Після того, як емульсія збереться разом, вбийте яйце. Почніть порціями всипати суху суміш. Готове тісто обережно вручну змішайте з крихтою білого шоколаду і перелийте в обрану підготовлену форму.
Розділіть навпіл ягоди полуниці і розподіліть їх по поверхні пирога. Випікайте 40 хвилин при 180.
Простий пиріг з полуницею з листкового тіста
Здається, рецепт цього пирога впорається навіть п'ятирічка. Все, що вам знадобиться: листкове тісто, крем-сир і сама полуниця, а ще близько 10 хвилин часу, щоб зібрати всі разом.
Готовий пиріг нагадує просту галету, яка мальовничо виглядає на столі, зручна в нарізці і може бути легко упакована в ваш ланчбокс.
Інгредієнти: пласт листкового тіста ; полуниця - 190 г; крем-сир - 115 г; цукор - 35 г; щіпка ваніліну. Приготування Почніть з підготовки тесту. В залежності від бажаної пишноти тіста, вибирайте дріжджовий або бездріжджовий варіант. Розморозивши його, злегка розкачайте і наколіть по всій поверхні.
Начинка з крем-сиру готується і того простіше. Крем-сир досить збити з цукром і дрібкою ваніліну, а потім рівномірно розподілити по поверхні основи з тіста. Полуницю наріжте на скибочки або пластини середньої товщини. Розподіліть її по поверхні покритого кремом коржі і відправте все запікати при 180 на 20 хвилин.
Доповнити готове ласощі можна звичайної цукровою пудрою , розтопленим шоколадом, морозивом або порцією збитих вершків.