Порадуємо любителів домашньої випічки і посиденьок з рідними за чаюванням - розповімо рецепт сирного торф'яного пирога. Він виходить дуже ніжним і неймовірно смачним. А готувати його дуже просто.
Естонська торф'яної пиріг
Інгредієнти: пшеничне борошно вищого сорту – 400 г; ванільний цукор – 20 г; какао порошок – 4 ст. ложки; картопляний крохмаль – 3 ст. ложки; масло натуральне вершкове – 250 г; пісок цукровий – 350 г; курячі яйця – 4 шт.; сметана 20% жирності – 120 г; сир – 05 кг Приготування Розм'якшене масло розтираємо з 150 г цукру. Додаємо какао і просіяне борошно. Все це розтираємо до стану крихти. Для начинки розтираємо сир з цукром, сметаною та яйцями. В отриману сирну масу додаємо ванільний цукор і крохмаль. Ретельно розмішуємо. Вистилаємо Дно форми пекарської папером і висипаємо приблизно половину шоколадної крихти. Акуратно розрівнюємо і зверху викладаємо сирну масу. На неї знову наносимо шар шоколадної крихти. Випікаємо При 180 градусах близько 50 хвилин. Потім торф'яної пиріг з сиром повністю остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до чаю.
Торф'яної пиріг рецепт
Інгредієнти: Для шоколадного тіста:
масло натуральне вершкове – 200 г; борошно вищого сорту – 3 склянки; цукровий пісок – 2/3 склянки; сода – 1/2 ч. ложки; какао порошок – 3 ст. ложки. Для сирної начинки:
сир домашній – 550 г; яйця курячі великі – 4 шт.; ванілін – 1/2 ч. ложки; крохмаль – 50 г; пісок цукровий – 100 г; несолодкий йогурт – 1/2 склянки. Приготування Вершкове масло розм'якшуємо при кімнатній температурі, а потім розтираємо з цукровим піском і какао. Потім підсипаємо просіяне борошно з содою і перетираємо все це в крихту просто руками.
Далі готуємо сирну начинку: сир змішуємо цукром і додаємо ванілін. Потім додаємо
натуральний несолодкий йогурт, яйця розмішуємо все в однорідну масу блендером. Потім додаємо крохмаль і акуратно розмішуємо ложкою. Мультиварочную форму злегка змащуємо олією або ж вистилаємо пекарської папером. Зверху висипаємо більшу частину шоколадної крихти. Зверху виливаємо підготовлену сирну начинку. Закриваємо її залишками крихти і злегка вдавлюємо її в начинку. Вибираємо програму «Випічка» і вибираємо на табло час 50 хвилин. Після звукового сигналу торф'яної пиріг в мультиварці буде готовий. Поки гарячий пиріг, начинка буде трохи рідкуватий, а коли охолоне - стане більш щільною.
Всім приємного чаювання!