Літній час ідеально для експериментів з фруктовій та ягідній випічкою. У пошуках рецептів останніх рекомендуємо звернути увагу на пиріг з сиром та полуницею: ароматний і дуже легкий, він стане ідеальною частиною вашої трапези в жарку пору року і навіть в холоди, коли замінити свіжі ягоди можна замороженим аналогом.
Пісочний пиріг з сиром та полуницею
Пісочні галети – найзручніший формат пирога, який можна спорудити за лічені хвилини за умови наявності готового пісочного тіста. Асортимент інгредієнтів мінімальний і доступний, а смак готового ласощі не порівняти ні з чим.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 175 г; цукор - 15 г; лимонна цедра - 1 ст. ложка; молоко - 45 мл; вершкове масло - 155 г; яєчний жовток - 1 шт. Для начинки:
сир - 135 г; мед - 55 мл; полуниця - 4 ст.; по дрібці ваніліну і кориці; крохмаль - 10 р. Приготування Почніть з приготування тіста, збивши всі охолоджені інгредієнти за допомогою блендера. Коли маса стане груднястій і почне збиратися разом, оберніть її плівкою і залишити в холоді на годину. Охолоджене тісто сформуйте у диск. Приготуйте сирну начинку, збивши сир з 2/3 меду. Розподіліть порцію сирної начинки в центрі.
Полуницю присипте крохмалем, змішайте з рештою медом, ваніллю і корицею. Розподіліть ягоди по поверхні сирної начинки і підверніть краї тіста так, щоб покрити її частину, залишаючи середину відкритою.
Відкритий пиріг з сиром та полуницею випікайте при 180 градусах 45 хвилин.
Смачний пиріг з сиром та полуницею – рецепт
Цей повітряний пиріг готується з мінімальною кількістю борошна, від чого виходить повітряним як суфле, але при цьому щільним за рахунок наявності сиру.
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; сир - 340 г; мед - 45 мл; борошно - 25 г; стручок ванілі; молоко - 35 мл; цукор - 35 г; полуниця - 145 р. Приготування Розділивши яйця, збийте жовтки з медом, половиною ванільного стручка, молоком, сиром і борошном. Ви отримаєте щільну, але однорідну сирну масу, схожу з тією, що використовують для приготування звичайного суфле.
Окремо перетворіть в піну залишилися яєчні білки. Продовжуючи збивання, начинений підсипати до білкової піни цукор, поки не досягнете твердих піків. Обережно з'єднайте пишну білкову суміш з масою із сиру. Додайте шматочки полуниці.
Випікайте при 190 градусах протягом години.
Швидкий пиріг з полуницею та сиром
Ще один пиріг з мінімумом борошна, який дуже нагадує сирну запіканку. Такі ласощі можна доповнити будь-якими сезонними ягодами, але ми зупинилися на полуниці.
Інгредієнти: сир - 365 г; яйця - 3 шт.; борошно - 85 м; цедра одного лимона; мед - 75 мл; щіпка ваніліну; полуниця - 115 г; вершкове масло - 15 р. Приготування Відокремте яєчні білки і збийте їх до стійких піків. Жовтки з'єднайте окремо з медом, ваніллю, сиром і цедрою. Додайте до жовткової суміші борошно і з'єднайте всі з яєчною масою. Додайте шматочки ягід і перелийте все в промаслений форму. Випікайте при 180 градусах 40 хвилин.
Повторити приготування пирога з полуницею та сиром можна і в мультиварці, для цього необхідно запікати все в режимі «Випічка» 55 хвилин.
Швидкий тертий пиріг з полуницею та сиром
Інгредієнти: полуниця - 310 г; цукор - 25 г; борошно - 135 г; розпушувач - 5 г; вершкове масло - 115 г; щіпка ваніліну; цукрова пудра - 115 г; яйця - 2 шт.; сир - 95 р. Приготування Приготуйте пюре з полуниці і цукру, а потім проваріть до загустіння.
З'єднайте борошно з рештою сухими складовими, а потім вбийте до неї яйця, додайте сир і порізані масло. Розітріть все в крихту і залиште охолонути. Близько 2/3 крихти утрамбуйте у форму єдиним шаром, поверх розподіліть полуничну начинку і посипте все, що залишилася крихтою. Випікайте 25 хвилин до рум'яної скоринки.