Полуниця – найперша ягода, дозріває на грядці в нашій країні навесні. Її люблять усі без винятку за приголомшливий смак і чудовий аромат. І нижче розповімо, що з полуницею можна спекти.
Пиріжки з полуницею з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
молоко 32% – 245 мл; білки яєчні – 2 шт.; сухі розчинні дріжджі – 10 г; лимонна цедра – 10 г; цукор – 45 г; борошно – 485 р. Для начинки:
свіжа полуниця – 305 м; яєчні жовтки – 2 шт.; цукор – 105 р. Приготування Для приготування випічки, свіжу полуницю промиваємо, відриваємо хвостики і викладаємо на рушник обсихати.
У підігріте молоко додаємо збиті яєчні білки. Борошно просіваємо на стіл і висипаємо дріжджі. Додаємо цукор, лимонну цедру і вливаємо олію. Поступово вводимо молочно-білкову суміш і замішуємо пластичне тісто. Загорнути його в рушник і прибираємо в тепло на 55 хвилин. Після цього поділяємо на маленькі шматочки і розкачуємо кожну заготовку в овал. На край коржі викладаємо ягоди полуниці і посипаємо цукром. Формуємо пиріжки, викладаємо їх на промаслений лист, промазуємо яєчним жовтком і випікаємо в розігрітій духовці 35 хвилин.
Сирний пиріг з полуницею в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 205 г; цукор – 105 г; масло вершкове – 85 м; яйце – 45 г; розпушувач тіста. Для начинки:
цукор – 105 г; сир – 415 г; сметана – 205 мл; крохмаль – 25 г; яйця – 95 г; полуниця свіжа – 505 г; ванілін. Приготування Для приготування тіста, розм'якшене масло розтираємо з цукровим піском. Розбиваємо куряче яйце і добре перемішуємо. Слідом додаємо борошно, розпушувач і вимішуємо пластичне тісто. Формуем з нього кулю і ставимо в холод на 15 хвилин.
Тим часом готуємо начинку: сир подрібнюємо блендером і з'єднуємо з цукром. Кладемо сметанку, яйця, додаємо ванілін і крохмаль. Полуницю миємо, обсушуємо, ріжемо на четвертинки і викладаємо в сирну суміш, перемішуючи. Розподіляємо тісто в чашу мультиварки, формуємо бортики і всередині заготовки розподіляємо рівномірно начинку. Готуємо пиріг 45 хвилин на програмі «Випічка», а потім охолоджуємо і подаємо смачну випічку з полуницею до столу.
Як спекти кекс з лимоном і полуницею?
Інгредієнти: свіжа полуниця – 205 г; лимон – 45 г; цукор – 205 г; яйця – 145 г; масло вершкове – 95 г; масло рослинне – 10 мл; кефір – 185 мл; харчова сода – 05 ч. ложки; цукрова пудра і м'ята для прикраси; борошно – 415 р. Приготування Лимон промиваємо, знімаємо цедру, натираємо її на терочке, а з цитруса вичавлюємо весь сік. Масло розтоплюємо, додаємо цукор, яйця і добре збиваємо міксером до однорідності. Потім додаємо цедру, сік, вливаємо кефір, додаємо розпушувач і борошно. Полуницю промиваємо, обробляємо, розрізаємо на частини і викладаємо тісто. Ретельно все перемішуємо і виливаємо масу в чашу мультиварки, промазану рослинним маслом. Тепер закриваємо прилад, вибираємо програму «Випічка» і засікаємо 45 хвилин. Перед подачею присипаємо кекс цукровою пудрою і прикрашаємо свіжими листочками м'яти.
Заливний пиріг з полуницею Інгредієнти: свіжа полуниця – 405 г; яйце – 95 г; борошно – 95 г; цукор – 85 м; масло вершкове – 105 г; ваніль – за бажанням; розпушувач – 5 р. Приготування Для реалізації даного рецепти випічки полуницю промиваємо, просушуємо і розрізаємо на шматочки. Форму для випікання промазуємо вершковим маслом і викладаємо на дно підготовлені ягоди. Борошно перемішуємо з розпушувачем, ваніллю і цукром. Додаємо курячі яйця і вливаємо розтоплене вершкове масло. Збиваємо масу міксером і заливаємо полуницю тестом. Відправляємо пиріг в заздалегідь розігріту духовку на 45 хвилин.